„Maga volt a pokol” – Leégett a napon a 20 éves diák, 25 perc múlva már az életéért küzdött

Családja szeme láttára küzdöttek azért az orvosok, hogy a 20 éves diák életben maradjon.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.04.
Módosítva: 2024.08.04.
leégés küzdelem kórház

Egy brit diák 25 percen át haldoklott egy súlyos műtét során egy csendes gyilkos betegség miatt, amelyről nem is tudta, hogy létezik.

páciens, beteg, kórház
Fotó:  unsplash.com

A 20 éves Charlie Vincent haláltusája akkor kezdődött, amikor egy amerikai utazás során leégett a napon. Akkor másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba, az orvosoknak pedig szinte azonnal feltűnt, hogy tüdőgyulladásos foltok éktelenkednek a tüdején. Továbbá szívmegnagyobbodása is volt, ami miatt a létfontosságú szervei nehezen dolgoztak.

A northamptonshire-i fiatalembert megműtötték a légúti fertőzés miatt, de a műtét közben sokkszerű szívmegállást szenvedett. Charlie-nak miniagyvérzése lett, miközben az orvosok megpróbálták újra működésbe hozni a szívét. A családja szerint 25 percbe telt, mire a 20 éves fiú szíve újraindult.

„Egy ponton egyszerűen nem láttam esélyt arra, hogy Charlie túlélje, teljesen szívszorító volt, maga volt a pokol. Egyértelműen csoda, hogy még mindig itt van velünk” – mesélte Charlie 24 éves nővére, Emily Vincent, aki egy csodának tudja be a műtőasztalon történt felépülést. 

„Azt mondták nekünk, hogy kritikus állapotban van, még az orvosok is nagyon féltették. Az, hogy senki nem volt vele, bizonyára félelmetes lehetett a számára. Mindig is egészséges fiú volt, korábban soha nem mutatta jelét, hogy gondja lenne a szívével. Őrület volt a számunkra, hogy ilyen gyorsan romlott az állapota” – tette hozzá a halálra rémült testvér. 

Charlie a végzetes műtét után majdnem egy hetet töltött mesterséges kómában, és az orvosok attól tartottak, hogy szív- és tüdőátültetésre lesz szüksége. Életfenntartó gépekre kapcsolták, mielőtt csodával határos módon felébredt volna. Még az orvosok is meglepődtek a szervein, amikor azok a gyógyulás jeleit kezdték mutatni. Charlie mostanra újra talpra állt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás