„Hatalmas a baj! Vért kérünk!” – Segítségre van szüksége a debreceni háztűzben megégett Krisztiánnak

Szörnyű tragédia ért egy Hajdú-Bihar vármegyei családot, akiknek kigyulladt a háza. A 37 éves Krisztián abban a téglási melléképületben tartózkodott, amely július 27-én lángra kapott. A férfi sikeresen megmenekült, ám teste 70 százaléka megégett. A rokonai mindenkit arra kérnek, hogy aki teheti, adjon vért a férfinak.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.07.30.
Módosítva: 2024.07.30.
kigyullad tragédia háztűz véradás kórház

Kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres melléképület Tégláson, a József Attila utcában július 27-én szombaton.  A 37 éves férfi menekülés közben csak a küszöbig jutott, sógornője és két szomszéd találtak rá. Krisztiánt kihúzták, de válságos az állapota, teste 70 százaléka megégett. A férfit mentőhelikopterrel szállították a debreceni kórházba. 

Krisztián a balesete előtt egy nyaraláson. Segítségre van szüksége a fiatalembernek  – Fotó: HAON – Kapusi Róbert 

Vasárnap már a Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban lehetett arról olvasni, Kapusi Krisztiánnak vérre van szüksége. Családtagjai minden követ megmozgatnak azért, hogy a Tündérkör alapítvány önkéntese mindent megkapjon, ami a felépüléséhez szükséges.

Hatalmas a baj! Vért kérünk! Mindegy milyen vércsoportod van, mert a tajszámra leadva becserélik az övére! A vérre a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Égési osztályának van szüksége. Ott fogják műteni! 

– áll a bejegyzésben. 

A debreceni alapítvány szintén felhívta követői figyelmét arra, hogy az egyik kedvenc önkéntesük élet és halál között lebeg. Nagyon fontos, hogy mindenki, aki teheti, adjon vért. Krisztián testvérének párja, Lányi Nikolett a Haon érdeklődésére elmondta, a fiatal férfi jelenleg lélegeztetőgépen van, a testének 70 százaléka megégett a tűzben. A baleset szombat délután 13 óra 30 perc körül történt, akkor vették észre, kigyulladt a tizenhat négyzetméteres melléképület, ahol Krisztiánnak volt kialakítva egy lakrész. A baleset körülményeiről nem kívánt nyilatkozni a család, de azt elmondták, hogy a balesetet szenvedett férfi a téglási gokartpályán dolgozik.

Krisztiánnak sürgősen vérre van szüksége, mindegy, hogy milyen vércsoport, ugyanis azt a tájékoztatást kaptuk, ha eltér a Krisztián vércsoportjától, akkor kicserélik, az a lényeg, hogy legyen. Hétfőn (július 29-én) kezdődnek a beavatkozások, egy hosszas műtétsorozat vár rá, ezért folyamatosan pótolni kell a vért

– fogalmazott Nikolett, aki hozzátette: augusztus 12-én véradást szerveznek Krisztián részére Tégláson.

A véradáshoz szükséges adatok:

Név: Kapusi Krisztián

Szül: 1987. 02. 15.

Társadalombiztosítási azonosító (tajszám): 041 392 065

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás