„Mindig odaküld a Jóisten, ahol szükség van rám” – a siófoki gyorson mentett életet a borsodi férfi

Hatszor élesztette újra Zoltán azt a fiatalembert, aki a Siófokról induló vonaton lett rosszul vasárnap délután.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.01.
életmentő vonat hős

Rémálommá változott a családi kikapcsolódás. Lakatos Zoltán a gyerekekkel a vasárnapot Siófokon strandolással töltötte. A felhőtlen kikapcsolódás után vonatra szálltak, hogy elinduljanak haza Borsodba. A 16.56-os szerelvény éppen csak kigördült a sóstói állomásról, amikor kétségbeesetten szaladt a kalauz és kérdezte, hogy kinek van egészségügyi végzettsége, mert az egyik utas rosszul lett. Zoltán ekkor azonnal felpattant és a bajba jutott fiatalember segítségére sietett.

Zoltán azonnal a bajba jutott fiatalember segítségére sietett, és így mentette meg az életét – Olvasói fotó

Engem a Jóisten mindig oda küld, ahol szükség van rám

Nem ez volt az első eset, hogy Zoltán életet mentett. Szerencsére a katonai szolgálat alatt a jó kiképzésnek köszönhetően elsajátította az egészségügyi ismereteket is. Ezért nemcsak a szakszerű lélegeztetést ismeri, de ért a gégemetszéshez, és a tubusfelhelyezéshez is.

Mikor odaértem, a fiatalember a földön feküdt. Ketten voltak mellette. A férfit megkértem, hogy tartsa a lábát 15 fokos szögben, míg egy hölgy a bajba jutott fejét tartotta, hogy meg ne fulladjon

– emlékszik vissza a hős megmentő, aki miközben a karján három ujjal a pulzust nézte, lélegeztette. Nehéz percek voltak, de nem veszítette el a fejét a borsodi férfi. Hatszor hozta vissza az életbe a 26 éves fiatalembert. A szerelvény miután Székesfehérvárra ért, a mentősök átvették a sérültet.

Azóta nem tudok semmit róla. Még azt sem, hogy mi okozta a rosszullétét, vagy hogy van, pedig nagyon szeretném tudni

– sóhajt fel Zoltán, akit hősies magatartásáért a 9-es kocsi összes utasa állva tapsolva ünnepelt a helytállásáért.
 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás