Orbán Viktor: Az asztalfiókban van a békeköltségvetés

Tervei vannak Orbán Viktornak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.19.
Módosítva: 2024.07.19.
békeköltségvetés magyar gazdaság Orbán Viktor

Orbán Viktor közlése szerint – főbb pontjait illetően – már „az asztalfiókban van” az a büdzsé, a békeköltségvetés, amelyet békeidőben terjesztene elő a kormány, és mintegy megkétszerezné a magyar gazdaság idei növekedését.

Amikor a béke mellett állunk és a békéért dolgozunk, akkor Magyarország mellett állunk és Magyarországért is dolgozunk – hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
Orbán Viktor rámutatott, ha béke van, abban a pillanatban egy más gazdasági helyzetben találja magát Magyarország, sokkal több lehetőséget tudnak kinyitni az emberek számára. Jelezte, hogy egészen addig, amíg háborús idők vannak, háborús költségvetést kell készíteni, „ha békét tudunk teremteni, akkor jön a békeköltségvetés”.
A miniszterelnök példaként említette: ha a 2025-ös évben már békeköltségvetést tudnának készíteni, ami „bent van az asztalfiókban a legfontosabb pontjait illetően”, az körülbelül megkétszerezné a magyar gazdaság idei növekedését. „Ennyit számít a háború vagy a béke kérdése” – mutatott rá.

MTI

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás