„Nem lehet saját gyerekem” – Erős menzesze jelezte, hogy rákos lett a 25 éves nő

Megkönnyebbült a diagnózistól, de összetörte a tudat, hogy nem lehet saját gyereke.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.10.
Módosítva: 2024.07.10.
menstruáció daganatos menzesz rákos

A 25 éves Sarah White mindig is erős menstruációval küzdött, ám arról fogalma sem volt, hogy ez egy ritka daganatos betegség tünete volt. Akkor kezdett igazán aggódni a fiatal nő, amikor áprilisban összevérezte egy étterem padlóját. 

Fotó: Pixabay

Azon az ijesztő napon egy tenyérnyi nagyságú vérrögöt fedezett fel a menstruációjában. Hónapokig húzódott az ultrahangvizsgálata mire kiderült, hogy egy 8 centiméteres jóindulatú daganat van a méhében. Műtétre volt szüksége, de addig húzták az időt az orvosok, hogy immár 13 centiméteresre nőtt a daganata. 

„A menstruációm mindig fájdalmas volt már fiatalkoromtól kezdve. Feltételeztem, hogy csak szerencsétlen vagyok, és majd könnyebb lesz. De ahogy idősebb lettem, a vérzés egyre erősebb lett, és mindent átszivárogtattam” – mesélte összetörten a fiatal nő. 

Ez azt jelenti, hogy Sarah-nak most méheltávolításon kell átesnie a petefészkei eltávolítása mellett – ez az eljárás azt jelenti, hogy soha nem lesz képes saját gyermeket kihordani.

„Az egész életemet félre kellett tennem. Megkönnyebbültem, hogy végre megkaptam a diagnózist, de megöl a tudat, hogy soha nem lehet saját gyerekem” – mesélte Sarah. 

Sarah most arra bátorítja a nőket, hogy ne hagyják annyiban, a végsőkig menjenek el a válaszokért, ha valami nem tűnik helyesnek. 

„A mentális egészségem hatalmasat romlott, mert úgy éreztem, hogy fiatal nőként leráztak. Nem gondoltam volna, hogy az erős menstruáció rákdiagnózishoz vezethet, de nagyon büszke vagyok magamra, hogy nem dőltem hátra. Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, kérlek, ne nyugodj bele” – zárta sorait Sarah, aki még mindig nincs túl a nehezén. 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás