„Ne legyen egy nőnek karrierje, fontosabb, hogy jó feleség legyen”

Egy 26 éves nő minden álma az volt, hogy feleség legyen és otthon maradhasson háztartást vezetni.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.07.18.
feleség férj karrier háziasszony

Kislányként sokan álmodoznak arról, milyen lesz a jövőjük, kihez mennek hozzá, milyen lesz a tökéletes esküvőjük. Egy nő, amikor megkérdezték, mi szeretne lenni, ha felnő, azt válaszolta: tökéletes feleség. 

Mikayla Herrmann – más néven @mikayla_beth az Instagramon – hat évvel ezelőtt férjhez ment Samuelhez, és az, hogy otthon maradhat és dolgozhat a családi gazdaságban, számára a valóra vált álom. A 26 éves nő minden vágya az volt, hogy otthon maradhasson és vezethesse a háztartást, míg a férje dolgozik. 

A ház körüli munkákat is ellátja, így gondoskodott a kismalacokról, kertészkedik, lekvárt főz és befőtteket készít. „Múlt héten beneveztem egy kézzel hímzett és kézzel steppelt paplant a megyei vásárunkra, és az első helyezést ért el” – meséli büszkén. 

A pár 2017 júliusában találkozott egy templomi rendezvényen, és azóta is minden nap beszélgetnek. Egy évvel később összeházasodtak, Mikayla az esküvő után elkezdte vezetni a farmot. A nagy karrier soha nem volt neki való – és esze ágában sem volt férj nélkül élni az életét.

„Úgy gondolom, hogy a házas nők többsége most inkább karriert akar magának” – tette hozzá. „Az a sikeres »főnök csaj« akarnak lenni, akiről mindenki beszél. Ez a Szentírás szerint a rossz gondolkodásmód és a rossz célok elérése. Személy szerint nagyon örülök, ha látom, hogy a nők otthagyják a munkájukat, hogy háziasszonyok lehessenek. Szerintem ne legyen egy nőnek karrierje, sokkal fontosabb, hogy tökéletes feleség legyen. Az Instagramon található »Homemakers Club« oldal remek hely a hasonló gondolkodású nők számára, hogy megtalálják közösségüket, és meglássák, hogy más nők hogyan csinálják sikeresen ugyanezt.”

Bár azt mondja, nem tudja, a férfiak hogyan gondolkodnak, de úgy hiszi, a legtöbb férfi arra vágyik, hogy a nő kitakarítsa a házat, főzzön rá minden nap, mosson és vasaljon, valamint vigyázzon a gyerekekre.

„Úgy gondolom, hogy feleségként minden tőlem telhetőt meg kell próbálnom a férjem szolgálatára. Hogy jó segítője legyek. Együtt élünk ebben a házasságban, és egyikünktől sem várjuk el, hogy »tökéletes« legyen. Ha megtennénk, sokkal többet harcolnánk. Elvárjuk egymástól, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk azért, hogy segítsünk a másiknak. Imádok feleség lenni. Ennél már csak egy dolog lenne jobb, ha anya lehetnék. Remélem, hamarosan ez is megadatik nekem.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás