Most jött: felcsaptak a lángok egy áruházban, sok a halott, iszonyú a pusztítás

Tizenhat ember vesztette életét a tragédiában. Még folynak a vizsgálatok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.18.
Módosítva: 2024.07.18.
tűz áruház halálos áldozatok

Tizenhat ember meghalt, miután szerda este tűz ütött ki egy áruházban Kína délnyugati részén, Szecsuán tartományban. A lángok egy 14 emeletes épületben csaptak fel, amelyet követően a környéket füst borította.

Az első hírek szerint a tüzet építési munkálatok okozták, de a konkrét okának megállapítása érdekében további vizsgálatok folynak – írja a Reuters. Az éjszakai mentési munkálatok helyi idő szerint hajnali 3-kor értek véget. A tűzvészről közzétett felvételeken látható, hogy a tetőn mentésre váró emberek állnak. A mentők 75 embert helyeztek biztonságba.

Li Van-fong, a kínai nemzeti tűzoltó- és mentőhivatal szóvivője elmondta, hogy a tűzesetek továbbra is problémát jelentenek Kínában: május végéig idén már 947 halálos áldozatot követelő tűzesetet jelentettek, ami 19 százalékkal több az előző év azonos időszakában történtnél. Li szerint a nyilvános helyeken, például szállodákban és éttermekben keletkezett tűzesetek száma 40 százalékkal nőtt, és a leggyakoribb okok közé az elektromos vagy gázvezetékek meghibásodása és a figyelmetlenség tartozik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás