Kiszáradt a szeme, hónapjai vannak hátra a 22 éves anyukának

Első gyermeke megszületése után kezdtek súlyosbodni az édesanya panaszai.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.26.
agydaganat tünetek édesanya

Borzasztó felfedezést tettek az orvosok egy fiatal nőt vizsgálva. A 22 éves Rachael Burns azt hitte, hogy egy gyakori betegségben szenved, miután megszületett első gyermeke, Raeya

Fotó: Pixabay

Az újdonsült anyuka azt vette észre, hogy a látása megváltozott, és a korábbi migrénje rosszabbodott. Néha olyan erős fejfájás tört rá, hogy napokig képtelen volt kikelni az ágyából. Amikor azonban elment egy orvoshoz, azt mondták neki, hogy egyszerűen „száraz szeme” van, amire szemcseppet írtak fel neki.

„Szemcseppel és szemüveggel küldtek haza, amitől csak jobban szédültem. A látásom egyre romlott, ami oda vezetett, hogy a jobb oldali vakfoltom miatt kisétáltam az autók elé. A lányomat már nem mertem egyedül kivinni a házból, mert annyira aggódtam, hogy veszélybe sodrom” – mesélte Rachael. 

Romló állapota ellenére a fiatal anyuka habozott segítséget kérni, mert attól félt, hogy megrázó lenne az igazság. Ám olyan erős migrén tört rá, hogy az egyik szemét képtelen volt kinyitni, és a fél arca le is bénult, így kórházba került. 

A 22 éves nőnél egy rákos daganatot diagnosztizáltak, a diffúz középvonalbeli gliómát (DIPG). Ekkorra már a betegség átterjedt a gerincére. Rachaelnek azt mondták, hogy már csak hónapjai vannak hátra.

„Amikor megtudtam, hogy agydaganatom van, az egész világom a darabjaira hullott. Azt mondták, hogy az én diagnózisommal élők várható élettartama 12 hónap, én pedig már nyolc hónapja mutattam a tüneteket. Ez rendkívül nagy hatással volt rám lelkileg. Egyszerűen összeomlottam” – tette hozzá Rachael. 

Az orvosok szerint a műtét nem jöhet szóba, mert a daganat az agytörzsben van. Kétségbeesett és összetört szívű családja most pénzt gyűjt az ONC201 gyógyszer nevű kezelésre, ami meghosszabbíthatja az életét. Jelenleg hat hét kimerítő sugárkezelésen megy keresztül, amelynek során 30 kezelés az agyát és 28 kezelés a gerincvelőjét érinti.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás