Kiadták a legmagasabb szintű riasztást, kegyetlen meleggel folytatódik a hét

Néhol zivatarok is várhatók a kánikulában. Egyelőre egy jelentősebb enyhülésnek nyoma sincs.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.19.
időjárás Hőségriasztás zivatar

A következő napokban is kitart a kánikula, legfeljebb néhány fokot hűlhet helyenként a levegő hőmérséklete. Zivatarokra viszont készülni kell az előrejelzések szerint!

bikini strand nyár
Strandidő lesz! (Fotó: Pexels)

Pénteken napos, igazi strandidő várható, de zivatarok is előfordulhatnak. 31–37 fok közötti kánikula lesz, az északias szél élénk lesz. A HungaroMet Nonprofit Zrt. az egész országra hőségriadót adott ki, amely fokozatát harmadfokúra emelte Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében. Ez azt jelenti, hogy utóbbi területeken a napi középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat. A zivatarok miatt elsőfokú riasztás van érvényben Baranya, Somogy, Vas és Zala vármegyében.

Még nem ér véget a kánikula! (Fotó: met.hu)

Szombaton több gomolyfelhő lesz felettünk, azonban zápor, zivatar csak néhol frissítheti a levegőt – írja a Köpönyeg. 29–35 fok közötti értékeket mérhetünk, pár fokkal elviselhetőbb lesz a hőség. Aznapra Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére adtak ki elsőfokú hőségriasztást, másodfokú vészjelzést pedig ugyanezért Békés és Csongrád-Csanád vármegye kapott.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás az előrejelzések szerint. Kicsi az esély csapadékra, 30-35 fokos országos hőség valószínű.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás