Elnézték az orvosok: influenzával kezelték a 3 éves angyalarcú kislányt, egy nap múlva meghalt

Az orvosok influenzával kezdték el kezelni a kislányt, akinek vérmérgezése volt.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.07.03.
Módosítva: 2024.07.03.
megbetegedett meghal influenza vérmérgezés

Két év elteltével még mindig nem tudta elfogadni a 3 éves kislány családja, hogy szemük fénye nincs többé, és azóta is töretlenül küzdenek a válaszokért.

 

Pippa White-ot 2022 júniusában szállították a Cowra Kórházba, Új-Dél-Wales közép-nyugati részén, miután megbetegedett influenza tüneteivel, köztük lázzal, magas pulzusszámmal, hasmenéssel és hányással.

A 3 éves gyereket csak néhány órával később látták az orvosok, és nem sikerült kimutatniuk, hogy Pippának valószínűleg vérmérgezése van. Az életveszélyes állapot akkor fordul elő, ha az emberi szervezet immunrendszere rendkívüli módon reagál egy fertőzésre. Pippa hőmérséklete emelkedett, és mégsem végeztek vérvizsgálatot.

90 km-re átszállították az Orange Base Kórházba, ahol másnap meghalt, mindössze két hónappal a harmadik születésnapja után. 

Szülei, Annah és Brock White ezen a héten Sydney-be utaztak, hogy részt vegyenek a Pippa halálával kapcsolatos vizsgálaton. A vizsgálat azt fogja vizsgálni, hogy Pippa halála megelőzhető volt-e, és megfelelő ellátást kapott-e mindkét kórházban.

Pippa szüleit és öt testvérét családtagjaik és barátaik kísérték a hétfői lidcombe-i vizsgálatra, mindannyian sárgát viseltek – a kedvenc színét.

„Bejelentkeztem egy NSW-i kórházba a lányommal, akinek influenza tünetei voltak, és 24 órán belül meghalt” – mondta White asszony  a 7 Newsnak  a bíróságon kívül „Úgy érzem, tartozunk a lányunknak azzal, hogy tisztázzuk a történteket.”

A vizsgálat kiderítette, hogy amikor Pippáék a kórházba érkeztek, éppen dr. Suhail Omer Mir volt az ügyeletes orvos. Az egyetlen orvos volt éppen akkor, és egy 8 éves gyerek szívleállása miatt nem tudott kellőképpen figyelni a többi betegre.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás