Elhunyt apukája emlékére hódítja meg a hatalmas hegyeket a 10 éves Isabella

Megható, amit ez a mindössze 10 éves kislány elért.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.12.
édesapa gyász hegymászás kislány

Egy 10 éves kislány megmászta Anglia legmagasabb hegyét édesapja emlékére, hogy pénzt gyűjtsön a Les Bourgs Hospice számára, ahol ápolták. Ezzel több mint 3500 fontot (kb. 1,6 millió forintot) gyűjtött a hospice számára.

Gyertya gyász halál tragédia
Fotó: Pexels (illusztráció)

Isabella édesapja, Stephen a Scafell Pike megmászását tervezte, mielőtt elkezdte volna a kemoterápiát. Halála után Isabella úgy döntött, hogy édesanyjával és nagybátyjával együtt megmássza a Lake Districtben található közel 1000 méteres csúcsot, hogy apukája helyett befejezze utolsó bakancslistás tervét. 

„Boldog vagyok, hogy sok pénzt gyűjtöttem, és ez a bizonyíték arra, hogy bármit meg tudsz csinálni, amit a fejedbe veszel” – mondta Isabella, aki már egy nappal korábban megmászta volna a hegyet, de a rossz időjárási körülmények miatt szerdára kellett halasztaniuk a kísérletet.

A mászás előtt azt mondta: „Tudom, hogy apukám nagyon boldog lesz, és amikor felérek a csúcsra, nagyon büszke lesz rám. Édesanyámon nevetni fog, félúton pezsgősüvegeket fogunk neki hagyni.”

A felkészülés részeként Isabellának már sikerült meghódítania a skóciai Edinburghban található Arthur’s Seat, egy ősi vulkán 251 méteres csúcsát.

Liz Stonebridge, a Les Bourgs Hospice adománygyűjtési menedzsere elmondta: „Nagyon hálásak vagyunk Isabellának és támogató csapatának, amiért pénzt gyűjtöttek nekünk, és sok sikert kívánunk neki.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás