Azt hitte, meghúzta egy izmát – az egész élete megváltozott az édesanyának

Az egész család aggódott a koraszülött babáért. Mindenki drukkolt, hogy felépüljön, és nemsokára végre hazamehet.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.10.
Módosítva: 2024.07.10.
terhesség koraszülés baba

Ilyen történetet nem mindennap hallani. Egy anyuka 26 héttel korábban hozta világra a babáját, miután hasfájásnak hitte a szülési fájdalmakat. Heidi-Louise Murphy születésekor nem nyomott többet egy zacskó cukornál és már élete első perceiben gépekre kötötték az orvosok. 

 

A most hét hónapos kislány tragikus módon agykárosodással született, ami azt jelenti, hogy valószínűleg soha nem fog járni. Születésekor a tüdeje és a szíve is összeomlott, továbbá riasztóan sok rohamot szenvedett el, ami miatt az orvosok attól tartottak, hogy talán nem éli túl. Esélyei ellenére a kis harcos várhatóan a következő napokban elhagyhatja a kórházat és először hazamehet.

A 27 éves bootle-i anyuka, Rebecca Murphy a Mirrornak elmondta, hogy normális terhessége volt, az orvosok elégedettek voltak mind ő, mind a baba fejlődésével, és semmi jel nem utalt arra, hogy bármi baj lenne. Egészen egy szombat estig. 

„Meg voltam rémülve, mert olyan korán jöttem. Aznap reggel otthon azt hittem, hogy hasfájásom van, aztán kiderült, hogy valójában vajúdok. Ijesztő volt. 24 hét és két napos terhesen indult be a szülés. 48 órán keresztül vajúdtam. Két napig semmit sem tudtam róla, csak azt hittem, hogy normális fájdalmaim vannak. Azt hittem, hogy meghúzódott egy izom, de valójában vajúdtam” – mesélte Rebecca, majd folytatta: 

„Az orvos azt mondta nekem, hogy 10-ből egy ilyen korán született éli csak túl, ezért nagyon féltem, hogy meg fog halni. Mindössze 1,7 kilóval született, még soha életemben nem láttam ilyen pici babát. Pánikba estem, nem tudtam, hogy túléli-e vagy sem, mert olyan korán született. Egy hónappal a nagybátyám halála után estem teherbe, ezért folyton azt mondom, hogy ő az őrangyala, aki megmentette, vigyáz rá” – zárta sorait. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás