Országos Patikanap: ahogyan a gondosóra, a szűrővizsgálat is életet menthet

A diabétesz, a szűrővizsgálatok és a Gondosóra program áll a XIX. Országos Patikanap központi rendezvényének középpontjában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.05.
gyógyszerész Országos Patikanap szűrővizsgálat

A Pest vármegyei Alsónémediben rendezték meg a XIX. Országos Patikanapot, ahol már reggel 8 órától egészen késő délutánig várják az érdeklődőket. Az esemény célja a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése, valamint a megelőzés fontosságának hangsúlyozása - írja a Ripost.

Dr. Nagy Vilmos személyi jogos gyógyszerész, az MGYK PVSZ elnöke az Országos Patikanap központi rendezvényének megnyitóján. Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

Az Országos Patikanap a gyógyszerészek és a gyógyszertári dolgozók napja, hiszeb az általuk elvégzett munka országszerte egy nagyon fontos misszió része. Dr. Nagy Vilmos, az MGYK PVSZ elnöke számolt be arról, hogy milyen fontos is ez a rendezvény. Az idei rendezvény fő témája a diabétesz volt: ingyenes lakossági szűrővizsgálatokkal már ezen a rendezvényen megtehették az első lépéseket azok, akik eddig valamiért vártak - emelte ki a Ripost.

Dr. Bidló Judit, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a téma közel áll a szívéhez, hiszen ő maga is gyógyszerész:

Az egészségügyi ellátásban jelentős a gyógyszertárak szerepe, és ezen a kormányzat is dolgozik. Általuk nemcsak megmaradhatnak, de fejlődhetnek is ezek az intézmények.

 

Dr. Juhász Roland, a Gondosóra program vezetője bejelentette, hogy Magyarország Kormánya együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gyógyszerészi Kamarával, mely tovább segíti majd a Gondosóra programot.

A 65 év feletti magyar lakosság minden negyedik tagja rendelkezik már Gondosórával

- mondta Dr. Juhász Roland.

Dr. Juhász Roland, a Gondosóra program vezetője. Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás