Orbán Viktor: Soha nem szavaztak annyian ránk egy európai választáson, mint most

Orbán Viktor exkluzív interjút adott a sikeres választások után, mutatjuk a részleteket!



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.06.10.
interjú választások Orbán Viktor győzelem

Orbán Viktor: Ez Európa-rekord

Orbán Viktor miniszterelnök az interjú elején elmondta, hogy a 44,6 százalékos Fidesz eredmény az Európa-rekord. A kormányfő közölte azt is, hogy az 56-57 százalékos részvétel azt mutatja, a magyar demokrácia él és virul, ez egy szép teljesítmény. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának a Karmelita kolostorban 2024. június 10-én Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Fidesz legyőzte a régi és az új ellenzéket

Még soha nem szavaztak annyian ránk egy európai választáson, mint most. Fontos, hogy ne csak a százalékokat, hanem az abszolút számokat is lássuk 

– jelentette ki. Mint jelezte, a mozgósítás kulcskérdés, a részvétel pedig azért volt magas, mert a háború vagy a béke kérdése volt a választás tétje.

Orbán Viktor a Tisza-pártról azt mondta, bonyolította az életüket. Két választás volt egyszerre, és eleve nehéz volt. Mindezek mellett még bonyolultabb volt a helyzet, mert le kellett győzni a régi és az új ellenzéket – mondta Orbán Viktor. 

Minél nagyobb a verseny, annál jobban kell dolgozni

Vannak olyan városok, ahol jól dolgoztunk és nyertünk, és vannak olyan városok, ahol rosszul dolgoztunk, és vesztettünk. Minél nagyobb a verseny, annál jobban kell dolgozni - mondta Orbán Viktor. A kormányfő a lehetséges európai szövetségesekről azt mondta, hogy a háború és a béke kérdése volt a legfontosabb. 

Egyelőre sikerült lelassítani a háborús vonatot, mert Franciaországban valódi politikai földindulás történt - ismertette a kormányfő. 

Ha a békepártiak nyernek a francia előrehozott parlamenti választáson, akkor az első félidőt megnyertük.  

Ezt követően pedig jönnek az amerikai választások - tette hozzá. 

Középpontban a kormányzati munka

Orbán Viktor arról is szólt, hogy most az önkormányzati és EP-választást kellett megnyerni, és ez sikerült. A következő 1,5 évben van munka bőségesen, és erre kell összpontosítani, így a nyugdíjak értékének a megőrzése, az infláció lent tartása, és a gazdaság újraindítása a legfőbb kérdése - tette hozzá. 

A kormányzati munka során a jövőben továbbra is figyelni kell a háború és béke kérdésére. 

Ilyen háborús időkben 14 százalékot ráverni a második helyezettre, az jó eredmény

Ha a két jobboldali frakció (ECR és ID) megegyezik egymással, akkor a jobboldal második helyen végez, ha ehhez mi is csatlakozunk. 

Itt a nagyok megállapodására van szükség, ha Le Pen és Meloni megállapodik, akkor új helyzet lesz, de egy hónapot még meg kell várni. 

Az önkormányzati választáson jól szerepeltünk, de nem annyira jól, mint szerettem volna - mondta a kormányfő. 

Ilyen háborús időkben 14 százalékot ráverni a második helyezettre, az jó eredmény. 

„Itt a sikert nem adják ingyen”

Itt a sikert nem adják ingyen, és a következő voksolást is meg kell nyerni, de ez még a jövő kérdése - mondta Orbán Viktor. A budapesti voksolásról azt mondta, hogyha 3 jelölt maradt volna talpon, akkor nem lett volna esély a változásra. A politikában csak az idő, a munka, az alázat számít, és jól kell szolgálni az országot - tette hozzá.

 Itt egy stabil és kiszámítható kormányzati munka van. 

Nyugaton a kormányzati munka előfeltételeinek a megteremtésével foglalkoznak 80 százalékban, míg nálunk a kormányzati munka a 80 százalék, és ennek oka, hogy nálunk nincs koalíciós kényszer - tette hozzá. 

Orbán Viktor: Nincs ma Európában egyetlen párt sem, amely ne cserélne velünk boldogan

Orbán Viktor végezetül arról is beszélt, hogy olyan sportoló nincs, aki mindig világrekorddal nyer. 

Nincs ma Európában egyetlen párt sem, amely ne cserélne velünk boldogan 

- zárta a kormányfő.

 





Top hírek









Hírlevél-feliratkozás