"Nagyon kevés napjainkban a sorozatgyilkos" - meghökkentő nyilatkozatot tett a Netflix krimiírója

Az író a sorozatgyilkosokat, pontosabban a hiányukat hibáztatja a krimi haláláért.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.05.
sorozatgyilkos összeesküvés Netflix nyilatkozat

Bár Harlan Coben neve a magyar tévénézők számára kevésbé csenghet ismerősen, a könyvrajongók imádják a krimi-thriller könyveit, amelyeknél központi téma általában a gyilkosság, az összeesküvés, és az eltűnt személyek utáni hajsza. Azonban azok számára is lehet vele kapcsolódási pont, akik nem igazán forgatnak könyveket a kezükben, ugyanis a Netflix több sikersorozata is az ő regényeit vette alapul. Többek között az elmúlt évek két nagyágyúja az Idegen , és a Maradj mellettem is. Harlan szerint a krimiműfaj jelenleg haldoklik, és ennek egyszerű oka van, elfogytak az olyan potenciális sorozatgyilkosok, akikből inspirációt szerezhetnének az írók és sorozatkészítők.

Elég merész kijelentés ez annak tükrében, hogy milyen felháborodást okozott az áldozatok családtagjai és leszármazottai körében, amikor a Netflix megfilmesítette a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer történetét, és szinte "népszerűvé" tett egy lelketlen gyilkost.

Harlan a DailyStar számára adott most egy megosztó interjút:

Nagyon kevés a sorozatgyilkos napjainkban. Amerika régen tele volt velük. Nem arról van szó, hogy kevesebb mentális beteg ember lenne, mint anno, csupán arról van szó, hogy már nagyon nehéz megúszni egy-egy gyilkosságot. Mindenkinek van telefonja, mindenkit nyomon követnek, mindenhol köztéri kamerák. Érdekes lenne készíteni egy sorozatgyilkosról szóló regényt, olyanról aki a mai világban is tudna gyilkolni anélkül, hogy lebukna.

- mondta el a krimiíró, azonban a megszólalása nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A Netflix Facebook-oldalán és a Redditen többen is jelezték, hogy nincs szükség több sorozatgyilkosra, inkább csak olyan írókra lenne szükség, akiknek van fantáziájuk. A rajongók szerint ugyanis Harlan Coben minden műve ugyanarról szól: eltűnik egy ember, és amíg elő nem kerül, addig összeesküvések és gyilkosságok történnek.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás