Sorra lettek rosszul, majd haltak meg a betegek a kórházban – Megdöbbentő az oka

Sokkoló dologra derült fény.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.06.16.
Módosítva: 2024.06.16.
betegek nővér haláleset

Csütörtökön letartóztattak egy volt intenzív osztályos ápolónőt Oregonban, mert állítólag a betegek orvosi csepegtetőiből a fentanilt csapvízzel cserélte ki, ami több tucat sérülést okozott.

páciens, beteg, kórház
Illusztráció / Fotó: unsplash.com

A 36 éves Dani Schofield az Asante Rogue Regional Medical Centerben dolgozott, akkor még Rogue Valley Medical Center néven. Állítólag kapcsolatba került mind a 44 áldozattal, akik közül néhányan meghaltak. A Jackson megyei ügyészek azt mondták, hogy nem vádolhatják Schofieldet emberöléssel vagy gyilkossággal, mert az általuk megkérdezett orvosszakértők azt mondták, hogy a jelentés szerint semmilyen konkrét cselekedetet nem tudtak összefüggésbe hozni a halálesetekkel.

Hét hónappal Schofield letartóztatása előtt a kórházi tisztviselők állítólag felvették a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy a betegek körében megugrott a fertőzések száma. A vizsgálat során kiderült, hogy az összes sérült az intenzív osztályon van. A bejelentett esetek 2022 júliusa és 2023 júliusa között történtek.

Aggodalomra ad okot, hogy Schofield a betegek fentanilját személyes használatra fordította, majd csapvízzel helyettesítette azokat, ami súlyos fertőzéseket okozott

– közölte a medfordi rendőrség.

Bár a rendőrök nyilvánosan nem azonosítottak egyetlen áldozatot sem, a CrimeOnline arról számolt be, hogy az egyikük családja pert indított a nő ellen. A gyanúsított jelenleg börtönben van.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás