Kitálalt a hospice nővér: döbbenetes dolgot tapasztalunk, mielőtt meghalunk

Egy hospice ápolót még mindig megdöbbent az a három dolog, amit a test a halál előtt tesz.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.06.27.
hospice haldoklás halál

Az amerikai Kaliforniából származó Julie McFadden célja, hogy a betegek a lehető legkényelmesebben érezzék magukat az utolsó pillanataikban.

Illusztráció / Fotó: Pixabay

A 41 éves nő egy hospice-ban dolgozik, s elárulta, hogy mit látnak az emberek a haláluk előtt, valamint azokat az elképzelhetetlen jelenségeket is felfedte, amiket az emberek a halálos ágyukon tapasztalnak.

Minél többet voltam emberek közelében az életük végén, annál kevésbé félek, mert a saját szememmel láttam, hogy a testünk hogyan segít felkészülni erre

– mondta a YouTube-csatornáján egy videóban.

Bár a test rendkívül mozdulatlan tud maradni közvetlenül a halál előtt, úgy tűnik, hogy a halál küszöbén álló emberek még mindig hallanak minket.

Haldokló embereken végeztek olyan vizsgálatokat, amelyek azt mutatták, hogy az agyban lévő hallásérzékelés az utolsó, amelyik leáll

– mondta Julie.

Kérlek, ne vitatkozzatok, ne beszéljetek róluk úgy, mintha nem lennének ott, mert valóban hisszük, hogy hallanak benneteket az utolsó másodpercekig. Hospice nővérként mindig úgy próbálok beszélni az eszméletlen emberekhez, mintha tudnának nekem válaszolni.

Azt is elmondta, hogy sok haldokló ember a halála előtt körülbelül egy hónappal látomást tapasztal. Ilyenkor a halálos ágyukon az emberek látják a családtagjaikat és barátaikat, akik már nincsenek itt.

Ez legtöbbször az életük végén történik, de nem téveszmékben élnek. Ezt hívják látomásnak, és gyakran nagyon megnyugtató a beteg számára. Ezek sosem ijesztő, félelmetes látomások. Az emberek nem sokat beszélnek róla, pedig nagyon gyakori, és az általam gondozott emberek több mint fele tapasztalta ezt

– mondta.

Annyira normális, hogy félünk a haláltól, és több olyan betegem is volt, aki kifejezte félelmét – de aztán eljött hozzájuk egy családtag, és már nem féltek.

A nővér azt is elmondta, hogy a halál előtti dehidratáltság furcsa módon előnyös lehet – írja a Ladbible.

Ez azért van, mert egy haldokló test nem tudja kezelni a hidratálást, amit egy élő test tud

– mondta.

Tehát ha megpróbálunk hidratálni egy haldokló testet az élet végén, akkor túlterhelődik folyadékkal. A folyadék nem marad a vénákban, hanem kiszivárog, és duzzanatot, végül pedig légzési nehézséget okoz.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás