Kezdődik a legnagyobb Loch Ness-i szörnyvadászat, milliókat érhet egy-egy bizonyíték

A hétvégén összegyűlnek a legprofibb Nessi-vadászok a tónál.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.01.
Loch Ness-i szörny vadászat kutatás vagyon

Nessi-vadászok százai özönlenek jelenleg Skóciába, hogy a hétvégén közösen próbáljanak a nyomára bukkanni a legendás lénynek. A kereső csoport egyik vezetője Stuart Patterson arról beszélt a DailyStarnak, hogy arról tájékoztatták őt, hogy milliókat érhet az információ, ha bármilyen bizonyítékot találnának a szörny létezésére. Így az izgalom és gyönyörű táj mellett a pénz is motiválja a kutatókat, hogy a legmodernebb technológiákat vessék be a tó átvizsgálása során. A Nessi-vadászatot idén május 30-tól június 2-ig tartják a skót Loch Ness tónál.

Nessie, Loch Ness-i szörny
Kutatóhajók segítségével is átvizsgálják a tavat a hétvégi esemény során /Fotó: Pexels

Bár több olyan kutató is van, aki a tóhoz költözött, és az év nagy részét azzal tölti, hogy a vizet vizsgálja, különleges eseménynek számít az évenkénti közös Nessi-vadászat, mert ilyenkor több százan kelnek útra, hogy szonárokkal, hajókkal, drónokkal és mindenféle modern eszközzel eredjenek a szörny nyomába. Stuart Patterson is arról beszélt a lapnak, hogy rengeteg embert várnak a tónál, mivel rengeteg pénzt érhet, ha valaki egyértelmű bizonyítékot tud szerezni a szörny létezéséről. 

Megbízható források arról tájékoztattak engem, hogy Nessi végleges bizonyítékáért hajlandóak akár milliókat is fizetni. Miután évekig távolról figyeltem a rejtélyt, elhatároztam, hogy egyszer és mindenkorra utána járok, hogy mi az igazság és keresek vele egy csomó pénzt is. 

- árulta el a kutató, aki távcsővel és kutatóhajóval szeli jelenleg a tó habjait.

Szerencsére a lélegzetelállító táj kárpótol azért, hogy egyelőre nem találtam meg a lényt

 - tette hozzá a férfi.

A Deepscan nevű kutatóhajó kapitánya Ally Matheson szintén "versenybe szállt", hogy ő legyen az első, aki egyértelmű bizonyítékot fedez fel a tóban, azonban egyelőre ő sem járt sikerrel.

Nessi egy hatalmas legenda és nagy a vonzereje. Azt hiszem, hogy a helyiek már el is felejtették, hogy a mítoszok és a történetek mennyire különlegesek az emberek, de főleg a gyerekek számára. Csodálatos dolognak tartom, hogy a tó ennyire összehozza az embereket, és mi is a részesei lehetünk valami különlegesnek. Nem számít az sem, hogy nem találtam meg a szörnyet

 - zárta sorait a férfi, aki egy évtizede kutatja a tó titkát, és azóta csak lazacokat, és egy eldobott Nessi-modellt talált, amelyet egy 1960-as filmforgatás során felejtettek a tóban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás