Újabb riasztást kapott az ország, eddig tart az esős idő

Az előrejelzések szerint hamarosan elbúcsúzhatunk az esőtől. Már csak egy kicsit kell kibírni!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.14.
riasztás időjárás felmelegedés nyár zivatar

A napokban már öröm lesz ránézni a hőmérőre, ugyanakkor holnaptól megint szükség lehet az esernyőkre. A jövő hét viszont felhőtlenül indul!

Nem kímélnek a zivatarok! Illusztráció/Fotó: Pexels.com/Jill Burrow

Pénteken a sok napsütést inkább csak fátyolfelhők zavarják. Csapadék nem várható, 24–25 fok körüli mérsékelten meleg idő alakul ki.

Szombaton 24–29 fokos maximumokra számíthatunk, de az esők belerondíthatnak a nyárias időjárásba. Elsőfokú riasztást adott ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. a zivatarok miatt Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala vármegyére. Ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

Hétvégén jönnek a zivatarok! Forrás: met.hu

Vasárnap a csúcsérték már eléri a 27–33 fokot, de ezúttal az ország másik részében várható eső. A zivatarok miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye kapott citromsárga riasztást.

Hétfőn szinte zavartalan lesz a napsütés, száraz idő várható – írja a Köpönyeg. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, már sokfelé lesz 30 fok feletti kánikula.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás