„Ott vagyunk már?!” – A magyar Shrek szamárával, Fülessel szeli át az országot

Hihetetlen kalandra készül a 19 éves ásotthalmi Patrik. A fiatal szamarával, Fülessel, vág neki egy több mint 400 km-es túrának. A különleges kezdeményezés nemcsak szórakoztató időtöltés a fiatal számára, hanem nemes célt is szolgál. Patrik ugyanis egyrészt így szeretné felhívni az emberek figyelmét ezekre a nagyszerű állatokra, másrészt pedig nagy álma, hogy a csacsik részére létrehozzon egy szamárrezervátumot.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.06.28.
Shrek szamár gyalogtúra rezervátum

Ki ne ismerné a népszerű rajzfilmet, melyben egy mocsári ogre útnak indul, hogy megmentse a hercegnőt a toronyból, leghűségesebb barátjával, az állandóan dumáló Szamárral? Igen, a világsikerű Shrekről van szó. Most a mese szinte valósággá válik, ugyanis egy 19 éves ásotthalmi fiú úgy döntött, hogy egy nem mindennapi túrára indul és még a nyáron átszeli majdhogynem az egész országot méghozzá nem egyedül, hanem szamara társaságában.

Patrik és hű szamara, Fanni  Fotó: Facebook/Ott vagyunk már?

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha tanyán fogok élni és lesz bármilyen állatom

– kezdte el mesélni történetét Koszonits Patrik a Szeged365-nek. 

A srác Mosonmagyaróváron élt családjával, közben Csornán elvégzett egy mezőgazdasági iskolát. Mikor szülei úgy döntöttek, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyéből egy Ásotthalom környéki tanyára költöznek, még mindig úgy gondolta, hogy szép környék, de akkor sem élne soha farmon. Azután eltelt egy fél év és Patrik annyira megszerette a tanyasi életet, hogy végül a szomszédos telket is megvette. Ekkor kapta meg szüleitől ajándékba szeretett szamarát: Fannit. Patrik akkor határozta el, hogy a jövőben ezekkel az állatokkal szeretne foglalkozni, sőt ha lehetősége engedi, szeretne létrehozni számukra egy szamárrezervátumot, ahol bárki közelről megismerkedhet ezekkel a csodás egyéniségekkel. Mivel álma megvalósításához tőkére lenne szüksége, úgy gondolta, Fannival útra kel egy majdnem az egész országot átölelő gyalogtúrára, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen nagyszerű állatok is a szamarak, nem utolsósorban pedig azért, hogy kezdeményezésével adományokat gyűjtsön, melyből meg tudja valósítani a csacsirezervátumát. 

A túra előkészületeiről a Shrekből már jól ismert „Ott vagyunk már?” mondatról elnevezett Facebook-oldalán számol be. Patrik tehát jelenleg erre a különleges túrára készül, melynek célállomása Győr-Moson-Sopron vármegyében Rábatamási környéke lesz. A fiatal nem kis fába vágta a fejszéjét, ugyanis egy több mint 400 kilométeres táv megtétele áll előtte, ami vadregényes tájakon át vezet a Kéktúra útvonal mentén. 

Patrik pedig már az indulás előtt nem várt akadályba ütközött. Sajnos Fanni lábában csomót találtak, így egy kis pihenőre van szüksége. Ám szülei anyagi segítségével tudott venni egy másik csacsit, így végül a 15 éves kanca, Füles fogja elkísérni az utazáson.

Annyi, hogy most Fülessel össze kell barátkoznom, hogy megbízzon bennem. A következő napokban csak rövid sétákra fogok menni vele, hogy összeszokjunk

– írta Patrik, majd hozzátette: szerinte az összeszokást és felkészülést követően két hét alatt sikeresen teljesíthetik a Kéktúra útvonala mentén a 400 kilométeres távot, olyan napi 20-30 kilométerrel számolva. 

@ottvagyunkmar Szerinted hány kilométer a tervezett út?🤩🗺️ Írd meg kommentbe és kövess be! #ottvagyunkmár? #foryoupage #nekedbelegyen ♬ eredeti hang - Ott vagyunk már?

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás