Bűnösnek találták, lecsukták Magyar Péter bizalmasát

Érdekes dolgok derültek ki Magyar Péter bizalmasáról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.03.
Magyar Péter bizalmas piramisjáték börtön

Több milliárd forint, gigantikus piramisjáték, bírósági ítéletek – Magyar Péter bizalmasa az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb csalássorozatának volt a résztvevője. Az ügyben indult eljárás irataiból kiderült: Magyar bizalmasa még egy ügyvédet is bevont a bűnös ügyletekbe. A jogász a milliárdos piramisjáték utolsó hónapjaiban nyújtott segítséget a megszámlálhatatlan károsultat átverő bűnbandának.

May 30, 2024
Magyar Péter bizalmasa börtönviselt ember, csalás és más bűncselekmények főződnek a nevéhez (Fotó: AFP / afp)

Mielőtt összeomlott volna az a milliárdos piramisjáték, ami évekkel ezelőtt az egész országot behálózta, Magyar Péter jobbkeze, S. Mária egy ügyvédet is rávett arra, hogy segítse a csalássorozat haszonélvezőit – olvasható a bírósági iratokban, melyekre a Magyar Nemzet hivatkozik cikkében. Mindez jól mutatja, hogy S. Mária – aki Magyar jelenlegi élettársának az édesanyja – milyen szinten folyt bele a bűnös ügyletekbe. Az iratokból kiderül, hogy a nő ráadásul a bűnbanda vezetőjének mutatta be a jogászt, akiből később szintén vádlott lett. A férfi ezek után „vállalkozott rá, hogy néhány esetben okiratszerkesztő ügyvédként közreműködjék az elsőrendű vádlott és társai által bonyolított egyes ügyleteknél” – olvasható az ítéletben, ami azt is tartalmazza, hogy az ügyvéd „több kölcsönszerződést, ingatlan-jelzálogszerződést és egyéb okiratot készített és jegyzett ellen, amelyek – F. Attila, illetve társai által meghatározottak alapján – jellemzően nem a felek közötti tényleges megállapodást és a valós pénzmozgást tükrözték”.

A bíróság azt is rögzítette, hogy a jogász egyes sértetteknek maga is javasolta, hogy fektessenek be az elsőrendű vádlott által kínált lehetőségbe.

Így hálózzák be a Tisza Pártot az ország egyik legnagyobb csalássorozatának a résztvevői

Ismert, a csalássorozat szálai a 2010-es évekig vezetnek vissza. Ekkor döntött úgy egy nagykátai ikerpár, hogy kiépít egy egész országon átívelő piramisjátékot. A Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraiban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a feltételezhetően külföldre került pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat.

Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Ráadásul, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát, akivel addig szoros kapcsolatban állt, 2012-ben letartóztatták – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás