Apák napi kvíz: mennyit tudsz a leghíresebb magyar apukákról? Most kiderül!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.16.
kvíz teszt Apák napja

Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák szerepének fontosságát számos pszichológiai tanulmány is igazolja. Az apák napját a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor. Ilyenkor emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre. Az apák napját világszerte számos különböző időpontban ünneplik. Ezen a napon általában ajándékot adnak az apáknak, és ilyenkor a család általában együtt van.

Csak az apás gyerekek tudnak minden kérdésre jól felelni ebben a tesztben. Te is közéjük tartozol?

1.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
1. Tudta, hogy a világ legjobb labdarúgójaként emlegetett Puskás Ferenc édesapja is focista volt? Melyik csapatban játszott id. Puskás Ferenc? (1952)
2.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
2. A képen látható család minden tagja színészként vált ismertté. Felismeri a híres édesapát? (1962)
3.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
3. A képen látható Balázs Samu alakította Mariska nevelőapját az egyik leghíresebb magyar filmben. Rémlik önnek, melyik volt ez? (1964)
4.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
4. Már ekkoriban valószínűsíthető volt, hogy ez a kislány az édesapja nyomdokaiba lép. Nevezze meg őt! (1966)
5.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
5. Benkő Péter apja, a szintén színművész Benkő Gyula a Magyar Rádió hangjátékában egy híres család egyik gyermekének kölcsönözte a hangját. Melyik műsor volt ez? (1969)
6.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
6. Mézga Géza a Mézga család feje az ikonikus magyar televíziós sorozatban. Az egyik epizódban megemlíti, hogy hol él a rokonsága nagy része. Fel tudja idézni ezt? (1969)
7.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
7. „Apám ott fenn az égbe! / Gondolsz-e néha rám?” – írja Apámhoz az égbe című versében a költő, aki alig 12 éves volt édesapja elvesztésekor. Ki volt ő? (1978)
8.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
8. Cseh Tamás számára mindig is fontos volt a család. Melyik emlékezetes lemezén jelent meg az Apa kalapja című dala? (1985)
9.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
9. Polgár Lászlót a lányaival véghez vitt pedagógiai kísérlete tette híressé. Meg tudja mondani, milyen területen értek el mindannyian kiemelkedő sikereket? (1988)
10.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
10. A legtöbbször az apák a fiaik első számú példaképei. Tudja, hogy ki tartanak az édesapák példaképének? (1965)

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás