Áll a bál a Temu miatt: őrjöngenek a vásárlók attól, ami most kiderült

Kiderült, miért cserébe árulhat ilyen alacsony áron termékeket a Temu.



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.06.29.
Temu biztonság per

A Temu-felhasználók megrémültek, mivel egy új per azt állítja, hogy az alkalmazás veszélyes, rosszindulatú programokat használhat a telefonos kémkedésre. Tim Griffin, arkansasi főügyész kedden nyújtotta be a keresetet, amely felvázolja a Temu állítólagos korlátlan hozzáférését a felhasználók bizalmas információihoz.

temu
Kiderült, miért cserébe árulhat ilyen alacsony áron termékeket a Temu Fotó: T. Schneider / Shutterstock

A céget azonban meglepte az állítás, alaptalannak minősítette azt, és csalódottak a per miatt.

Mint ismert, a Temu hatalmas kedvezményeket kínál a kínai raktárakból és gyárakból származó termékek hatalmas választékára. Népszerűsége nem maradt észrevétlen, hiszen néhány éve a vásárlási alkalmazás lett a legtöbbet letöltött ingyenes alkalmazás az App Store-ban és a Google Playen – írja a The Sun.

De most az új per azt állítja, hogy a Temu ilyen alacsony áron árulhat termékeket a személyes adatainkért cserébe.

Tim Griffin azt is állítja, hogy az ügyfelek nincsenek tudatában annak, hogy az alkalmazás csendben gyűjthet személyes adatokat az eszközeiken lévő több alkalmazásból. A perben az áll, hogy miután az ügyfél letölti az alkalmazást az eszközére, az megkerülheti a felhasználók által megadott adatvédelmi beállításokat, és folytathatja az adatok gyűjtését. Ez magában foglalhatja a felhasználói eszközről származó biometrikus információkat, például ujjlenyomatokat is. Állítólag a Temu nyereséget termelhet az adatok harmadik félnek történő eladásával, amivel nyilvánvalóvá válhat, hogy miért olyan olcsók az áruk.

A Temu azonban azt állítja, hogy a vádak az interneten terjesztett félretájékoztatáson alapulnak, és teljesen megalapozatlanok. Azt is ígérik, hogy erőteljesen védekeznek az ügyben. Továbbá azt állítják, hogy a kínai törvények előírják a vállalatnak, hogy működjön együtt a kínai nemzeti hírszerző ügynökségekkel, és adjon nekik biztonsági érdekként címkézett adatokat. Ez magában foglalhatja a Temu vásárlóitól kapott információkat is.

A per azután indult, hogy néhány brit aggódott amiatt, hogy az alkalmazás nem biztonságos vagy megbízható.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás