Orbán Viktor: A Fico elleni merénylet nagy csapás a békepárti erőknek, Európában egyedül kell tovább küzdenünk a békéért

A miniszterelnök a Robert Fico ellen elkövetett merénylet kapcsán szólalt meg, hangsúlyozva, hogy most minden eddiginél fontosabb, hogy a békére szavazzunk június 9-én.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.16.
Módosítva: 2024.05.16.
Orbán Viktor Szlovákia Robert Fico békepártiság merénylet

Mint ismert, szerda délután egy merénylő öt lövéssel lelőtte Szlovákia miniszterelnökét. Robert Ficót mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol többórás műtéti sorozat nyomán sikerült stabilizálni az állapotát. Az elkövetőt, egy ultraliberális írót még a helyszínen elfogták. A férfi kamerák előtt úgy fogalmazott, azért akart végezni Ficóval, mert nem ért egyet a kormánya politikájával.

Az esettel kapcsolatban Orbán Viktor csütörtökön is megszólalt az országjáró kampánya közben. A béke fontosságát hangsúlyozta és mindenkit felhívott arra, hogy véget kell vetni az erőszaknak. A kormányfő egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

A Robert Fico ellen elkövetett merénylet nagy csapás a békepárti erőknek. Európában egyedül kell tovább küzdenünk a békéért. Jobbulást és gyors felépülést kívánunk, Robert!

- írta a videóhoz.

 

A szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe – kezdte korábbi posztjában a kormányfő.

A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért 

– írta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

 

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás