Megállíthatatlan: szegedi dóm méretű aszteroida közeledik a Föld felé

Ez az objektum jóval közelebb lesz, mint a két, május közepére jelzett hatalmas aszteroida!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.05.20.
NASA aszteroida föld

Az Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatalának jelentése szerint május 20-án, pünkösdhétfőn egy 82 méteres aszteroida halad majd el a Föld mellett! A 81 méter magas tornyokkal büszkélkedő Szegedi dóm méretével vetekedő objektum, mely a NASA adatbázisában a 2015 WO1 azonosítót kapta, meglepően közel lesz – legalábbis a múlt hét elején a kék bolygó mellett elhaladt gigantikus aszteroidákhoz képest!

A szegedi dóm méretével vetekszik a 2015 WO1 azonosítójú aszteroida, ami pünkösdhétfőn halad majd el a Föld mellett (Fotó: Pixabay.com – (képünk illusztráció)

Mint azt a Metropol megírta, múlt hét kedden, május 14-én egy 107 méteres, focipálya méretű aszteroida 6,04 millió, egy nappal korábban, május 13-án pedig egy 76 méteres aszteroida 4,46 millió kilométeres távolságban haladt el az otthonunk mellett. A mostani, 82 méteres 2015 WO1 jóval közelebb lesz: „mindössze” 2,85 millió kilométernyire száguld majd el a Föld mellett. Ez még mindig soknak tűnik? Viszonyításképpen: a Nap 150 millió kilométernyire található bolygónktól. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás