Magyar Péter Gyurcsány-közeli segítője korábban egy művelődési házba és egy könyvtárba is betört

A Mandinernek sikerült kiderítenie, hogy a gyulai Strausz Róbert amellett, hogy Magyarországot a német közmédiában mószerolja, magát Johann Strauss ükunokájának tartja, illetve még évekkel ezelőtt egy művelődési házba és egy könyvtárba is betört.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.24.
Módosítva: 2024.05.24.
Magyar Péter segítő betörés

Az Origo írja, hogy a Mandiner nemrég indított egy cikksorozatot, melyben már bemutatásra került Magyar Péter legnagyobb rajongója, a gyulai Strausz Róbert. Amikor Magyar Péter a Békés vármegyei városban megkezdte országjárását, a férfi az első sorban volt. Strausz Róbert szervezte meg a Tisza Párt Békés vármegyei Facebook-csoportjait, de ő segített a Békés vármegyei országjárás során Magyar Péterék elszállásolásában is.

Strausz Róbert a német köztévének az országjárás állomásán szidta a kormányt és méltatta az égig Magyar Pétert. Strauszról a Mandiner kiderítette mostanra, hogy az eredeti neve Kliegl Róbert, a névváltoztatását azért igényelte, mert berögződése, hogy ő Johann Strauss világhírű osztrák zeneszerző leszármazottja.

Emlékeztetett a lap, Magyar Péter baloldali segítője nem most kezdte politikai karrierjét, ugyanis korábban a Gyurcsány-párt egyik eligazításán vett részt, amelyet Arató Gergely, Gyurcsány pártjának vezető politikusa tartott.

A férfi, aki Kliegl Róbert néven született, az egyik korai Békés megyei lap tájékoztatása szerint betört a helyi művelődési házba és könyvtárba, ugyanis saját koncertjeit akarta hirdetni. 

Az 1999 december 5-én megjelent lapban megkérdezték Magyar Péter mostani felebarátját, ugyan miért tört be, a gyulai férfi állítása szerint csak a bosszú vezérelte.

Fotó: Mandiner

A könyvtárban nem engedték, hogy kifüggesszem a koncertem plakátját, a művelődési házban sem népszerűsítették estemet a lehetőségekhez mérten

– fogalmazott a névváltoztatása után már Strausz Róbertként élő elkövető, aki azzal magyarázta tettét, hogy elragadta a hév.

Strausz minden erejével azon próbált dolgozni, hogy minél sikeresebb zenei karriert fusson be, több hakniját és koncertjét azzal hirdette, hogy ő nem más, mint az osztrák világhírű zeneszerző, Johann Strauss ükunokája, még úgy is, hogy az eredeti Straussok elhajtották, mondván, biztos csak az örökségért teper.

„Ahogy így elnézegetjük magát, mintha tényleg hasonlítana az osztrák komponistára. Vagy már képzelődünk?” – tette fel a kérdést a megyei lap munkatársa Magyar Péter újdonsült szárnysegédjének, amire Strausz úgy reagált, „az egyik tévécsatorna készített vele egy műsort, ők javasolták a sötét hajat, a bajuszt és a szakállt, hogy így tényleg olyan vagyok, mint az üknagyapám”.

Egyébként szőkésbarna a hajam. Töb­bet nem festetem be, inkább önmagamat adom

– jegyezte meg.

Elindul az önkormányzati választáson Strausz

Strausz Róbert elindul az önkormányzati választáson. A Magyarországi Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltje lesz, a szervezet kompenzációs listáján szerepel. Ez azért lehet eléggé érdekes, mert a MARÉG elsőre civilnek tűnik, de közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (Tisza Párt). A Mandiner információi szerint

 a MARÉG az önkormányzati választáson induláshoz szükséges aláírásokat Tisza pártos pólóban gyűjtötte.

A lenti fotón látszódik, ahogy Strausz Róbert Tisza pártos pólóban, többedmagával adja át Csige Gábor jegyzőnek az induláshoz szükséges aláírásokat.

A Magyarországi Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltjei átadták az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat Csige Gábornak, a helyi választási iroda vezetőjének
/ Fotó: Mandiner/Gyulai Hírlap

Az alábbi fotón a MARÉG gyulai listájának második helyezettje, Mikóné Hirth Beáta szerepel Magyar Péter társaságában. Mikóné sem számít pártoktól független szereplőnek a gyulai közéletben, egyértelműen a Momentumhoz kötődik és több botránya is volt a városban. Mikóné Hirth Beáta azzal tett szert országos ismertségre, hogy 2019-ben házi orvosi asszisztensként a rendelőben a betegeknek a férje önkormányzati választási szórólapjait osztogatta vagy csempészte a receptek közé. Tehát közpénzen, közalkalmazottként politizált. Ura, Mikó János ugyanis 2019-ben az MMM színeiben indult helyhatósági képviselőjelöltként. A második emlékezetes akciója a járvány első időszakára esett: O1G feliratú szájmaszkos szelfit posztolt magáról a közösségi oldalon. Mikóné is indult egyébként előválasztáson, méghozzá a Momentum jelöltjeként a 2021-es baloldali előválasztáson, a DK-s Leel-Őssy Gábor azonban megverte őt.

Magyar Péter és Mikóné Hirth Beáta, a MAGÉRT gyulai jelöltje

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás