Kegyetlen idő közelít felénk: mutatjuk, mi vár ránk

Továbbra is a bolondját járatja majd velünk az időjárás.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.05.21.
Módosítva: 2024.05.21.
időjárás zápor napsütés jégeső

A HungaroMet előrejelzése szerint ugyan örülhetünk némi napsütésnek kedden, ezt azonban gyorsan záporok és heves zivatarok váltják majd fel. 

eső, zápor, zivatar, időjárás
Fotó: Pexels

Kedden a felhősebb nyugati tájak kivételével a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék, majd délután délnyugat felől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és zivatarrendszer érkezik, amely idővel északkelet felé helyeződik át. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti, nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon heves zivatar is valószínű. Zivataroktól függetlenül megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között alakul, de a borongósabb nyugati tájakon hűvösebb maradhat az idő.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatar térségében akár viharossá fokozódhat. Hajnalban 10, 17, délután 21, 28 fokot mérhetnek, nyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Csütörtökön a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, majd éjjel erősen felhős területek is lesznek. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A többnyire nyugati, északnyugati irányú szél időnként megélénkül. Zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9, 16, délután 22, 27 fok valószínű.

Pénteken az erősen felhős tájakon is gomolyosodik a felhőzet. Napközben főleg gomoly- és fátyolfelhők lesznek, emellett általában több órára kisüt a nap. Több helyen valószínű záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül a déli szél. Zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A hajnali 9, 16 fokról 20 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9, 16, a délutáni órákban 23, 29 fokot mérhetnek.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre van kilátás. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szelet több helyütt élénk, néhol erős, zivatarban akár viharos lökések is kísérhetik. A hajnali 9, 17 fokról 23, 29 fokig melegszik fel a levegő – írják. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás