Ilyen idő várható a pünkösdi hosszú hétvégén

A szakember szerint meglehetősen labilis időszakban vagyunk, így érdemes már most felkészülni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.16.
pünkösd meteogyógyász pünkösdvasárnap pünkösdhétfő időjárás

Az elmúlt napok kellemesen meleg időjárása után biztosan kíváncsi vagy rá, hogy mennyire lesz jó idő a most következő hosszú hétvégén. A szakember elmondta, milyen hatásokkal indul majd a hétvége.

Változatos időben lesz részünk az ünnepi hosszú hétvégén – Fotó: Köpönyeg

Napok óta frontmentes az idő, mégis nagyon sokan tapasztalnak magukon változatos tüneteket, ami még csütörtökön is így lesz

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember kifejtette:

Az érkező légtömegek olyan tulajdonságúak, ami miatt egyre labilisabbá válik a helyzet. Az időjárási hatások sok ember esetében váltanak ki olyan jellegű idegrendszeri panaszokat, mint például a feszültség, a bizonytalanság, a türelmetlenség és az agresszivitás.

A szédüléses panaszok mellett a légzési és a szívproblémák megjelenésére is lehet számítani, ahogyan ilyenkor jellemző a szorongásos, pánikszerű állapotok kialakulása is. Bár csütörtökön sem várható még fronthatás, de egyre nedvesebb légtömegek érkeznek fölénk, így fokozódik a fülledtség.

Csütörtök estétől komolyabb változás érkezik a térségbe, ami komoly kettős fronti hatást hoz el számunkra egy erős csapadékzóna képében

– tudtuk meg a meteogyógyásztól.

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. Hosszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen várhatók. A szeles időben 15 és 27 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos északi tájakon lesz a leghűvösebb.

Pintér Ferenc
Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász szerint csütörtökön ismét változik az idő (Fotó: VT / Metropol)

Szombaton a helyenként párás, ködös hajnalt követően napközben sok lesz a napsütés, csak néhol északon-északkeleten fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lesz a délnyugati szél. Napközben 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pünkösdvasárnap sok lesz a napsütés, de főként északkeleten és délkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. A délies szél helyenként élénk lehet. Délutánonként 22-28 fok valószínű, a hajnalok pedig enyhék lesznek.

Pünkösdhétfőn a napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, melyekből elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Marad a 25 fok körüli maximum.

Az AccuWeather előrejelzése szerint a pénteken érkező 4-6 Celsius-fok körüli lehűlést követően szombaton ismét emelkedik majd a hőmérséklet. Míg szombaton 24, addig vasárnap már 26 Celsius-fok körüli értékekre lehet számítani, melyet a hétfőn visszatérő kisebb záporok és zivatarok egy nap erejéig pár fokkal visszavetnek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás