Így reagáltak a világ vezetői a Robert Fico elleni merényletreMegosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.
Robert Fico megdöbbenés merénylet

Az egész világot sokkolta a Robert Fico ellen elkövetett merénylet.

Fotó: AFP

Amint arról beszámoltunk, szerda délután merényletet követtek el Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen. A kormányfőt életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az elkövető egy 71 éves férfi volt, az indítéka egyelőre ismeretlen. 

A világ számos országának vezetője reagált a közösségi médiában a támadás hírére. Összegyűjtöttünk néhány fontos mondatot:

Orbán Viktor magyar miniszterelnök: „Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico barátomat ért szörnyű támadásról. Imádkozunk a mielőbbi felépüléséért.”

Georgia Meloni olasz kormányfő: „Mély sokkal értesültem a szlovák miniszterelnök ellen elkövetett merényletről. A gondolataim vele vannak, a családjával és a barátságos szlovák emberekkel.”

Olaf Scholz osztrák kancellár: „Mélyen megdöbbentett a Fico szlovák miniszterelnök elleni gyáva támadás híre. Az európai politikában nem létezhet erőszak. Ezekben az órákban Robert Ficóval, családjával és Szlovákia polgáraival vagyok a gondolataimban.”

Karl Nehammer osztrák kancellár: „A szlovák kollégám élete ellen elkövetett merénylet nagyon mélyen megdöbbentett. Néhány napja beszéltünk telefonon, és alaposan megvitattuk a biztonsági kérdéseket. Mielőbbi és teljes felépülést kívánok neki! A gyűlöletnek és az erőszaknak nem szabad elhatalmasodnia demokráciánkban, és teljes elszántsággal kell küzdeni ellenük!”

Top hírekHírlevél-feliratkozás