Egy tányér bolognaiba halt bele a 9 hónapos Oliver

Szülei figyelmeztették az óvodát, hogy Oliver nem tud rendesen rágni. Mégis megtörtént a tragédia.Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.05.16.
Módosítva: 2024.05.16.
kórház megfulladt bolognai bölcsőde kisfiú

Tragédiához vezetett az, hogy egy óvodai dolgozó túlvállalta magát, és egyszerre négy gyereket próbált megetetni.

gyertya, gyász,
Fotó: Shutterstock

A tragédia mindössze négy héttel azután történt, hogy a 9 hónapos Oliver Steeper elkezdett a Jelly Beans bölcsődébe járni. Az óvónője finomra aprított bolognai tésztát tett le elé, hogy egyen. Oliver azonban pillanatokon belül fuldokolni kezdett. 

Mindez annak ellenére történt, hogy Collins asszony és Oliver édesanyja, Zoe Steeper megbeszélték, hogyan kell elkészíteni a fiú ételét, mielőtt belépett a bölcsődébe. Ez azért is fontos, mert a kisfiú otthon pürésített ételeket evett, és a szülei úgy vélték, hogy közel sem volt képes rendesen rágni.

„Az ebéd késett, mert nagyon elfoglaltak voltunk. Sok időt töltöttem azzal, hogy feldaraboljam az ételét, és addig kevergettem, amíg elégedett nem lettem. Aggódom az ilyen dolgok miatt” – mesélte Collins kisasszony, aki észrevette, hogy valami nincs rendben Oliverrel, amikor olyan hangot adott ki, mintha sírni készülne, de nem kezdett el sírni. Collins asszony elsősegélynyújtásban képzett, azonnal rájött, hogy Oliver fuldoklik, és megpróbálta hátba csapkodni, hogy szabaddá tegye a légutakat.

A bölcsőde vezetője is megérkezett, hogy segítsen, mielőtt a segélyhívók azt tanácsolták volna, hogy kezdjék meg az újraélesztést. Oliver babát kórházba szállították, de az agyi vizsgálatok kimutatták, hogy nem fogja túlélni, és hat nappal később meghalt. A Jelly Beans Day Nursery azóta bezárt.

A vizsgálat során elhangzott, hogy a bölcsődében három gyermekre egy alkalmazott jutott. A vizsgálat előreláthatóan még két hétig fog tartani.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás