Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

A Millenárison tartja kampánynyitóját péntek délután a Fidesz. Orbán Viktor kormányfő is beszédet mond. Kövesse nálunk az eseményt!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.19.
Módosítva: 2024.04.20.
Orbán Viktor kampánynyitó Fidesz

Szijjártó Péter: Nem sodródtunk bele a háborúba

A kampánynyitón Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját hajtotta végre Ukrajna kapcsán. Mindezek mellett ki kellett gazdálkodni a háború költségét, 10 milliárd euróval többet kellett fizetni az energiáért - tette hozzá. Az elmúlt két esztendőben szembe kellett szállni a háborús inflációval is. Sikerült megvédeni az energiaellátást, a munkahelyeket és segítettünk a bajban lévőkön - mondta.

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter Fotó: Koszticsák Szilárd

Mindenfajta nyomásgyakorlás és zsarolás ellenére kívül tudtuk tartani a háborún Magyarországot.

Egyetlen nyilatkozatot sem tettünk, ami a háború eszkalációjával járt volna - tette hozzá. 

Európa nem áll háborúban, mert Európát senki se támadta meg

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy nem lehetnek illúzióink: nem fog csökkenni a háborús nyomás. Az európai politikai vezetők többsége háborús pszichózisban szenved - tette hozzá. 

Európa nem áll háborúban, mert Európát senki sem támadta meg.

Rossz stratégiát választottak az európai vezetők, és ez súlyos károkat okoz az európai országoknak és az európai embereknek - tette hozzá. Mi a következménye a rossz döntéseknek? - tette fel a kérdést. A rossz döntésekért viselni kell a politikai felelősséget - tette hozzá. 

A legjobb védekezés a támadás politikáját követik az európai vezetők, hogy a rossz kérdésekről való felelősséget ne lehessen feltenni.

"A béke színe a narancs"

Bele akarnak minket rángatni minket a háborúba, folyamatos lesz rajtunk a nyomás - mondta Szijjártó Péter. A béketábor erősödéséhez egy szuverenista  áttörés kell. A béke színe a narancs, a béke pártja a Fidesz, véget kell vetni a világháborús készülődésnek - zárta beszédét Szijjártó. 

Deutsch Tamás: Olyan történt Brüsszelben, amit csak a bolsevikok csináltak

A külgazdasági és külügyminiszter után Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP listavezetője is szólt, aki arról beszélt, hogy olyat ami pár napja Brüsszelben történt, olyat csak a bolsevikok csináltak. Egy konzervatív konferenciát akartak bezárni - tette hozzá. Még jó, hogy nem lövettek - mondta. 

DEUTSCH Tamás
Deutsch Tamás Fotó: Koszticsák Szilárd

Brüsszel lett az új Moszkva. 

Azért akarták betiltani a konferenciát, mert mi békét akarunk, míg a másik oldal háborút akar, akár világháborút is - hangsúlyozta Deutsch Tamás. Hol vannak a ezek a rendőrök, amikor a felfegyverzett embercsempészekkel és migránsokkal kellene fellépni? Micsoda emberek ezek? Hogyan bízhatnánk rájuk az európaiak jövőjét? - tette fel a kérdéseket Deutsch. Szólt arról is, hogy a magyarok a békepártiság kapcsán ugyanúgy egyedül maradtak, mint korábban a migráció ügyében. 

Itt van a dollárbaloldal új magyar hangja

Mostanság Magyar Péter a dollárbaloldal magyar hangja, de az ő történetét is Gyurcsány írja. Anna, Peti és Gergő - foglalta össze Deutsch Tamás.

Szólt arról is, hogy "a slim fit öltönybe rejtett diktafon és az övcsatra a brüsszeli európai parlamenti kapuk becsipognak"... Kizárólag csak azokra, és csak azokra szavazzanak, akik a magyar nemzeti mezhez hűségesek - mondta Deutsch Tamás.  

Amikor 1988 nyarán a kommunisták megpróbálták betiltani a Fideszt, hasonlóan a brüsszeli konferenciához, akkor pár hónap múlva megbukott a kommunista rendszer.

Orbán Viktor: Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége

20 éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is 

- kezdte beszédét Orbán Viktor a Fidesz sikereire utalva. Hozzátette, hogy alázat nélkül nincs győzelem, mert az ellenfeleink azért nem tudnak nyerni, mert elfeljtkeztek az alázatról - tette hozzá. A bizalmat megőrizni, és újra kiérdemeli, az nehéz feladat. Világosan kell látnunk, hogy kik vagyunk: mi vagyunk, akik talpra állítottuk a Gyurcsányék által csődbe vitt gazdaságot. 

Orbán Viktor
Orbán Viktor: mi állítottuk talpra a Gyurcsányék által csődbe vitt gazdaságot Fotó: @Vanik Zoltan

Egymillió új munkahely jött létre, és kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint 2010-ben. A minimálbér 3,5-szeresére, míg az átlagbérek 3-szorosára nőttek, és visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat.   

2010-ben a magyar gazdaság mérete a fele volt a mainak - ismertette a kormányfő. 2010-ben 3 millió autója volt a magyaroknak, ma pedig 4,2 millió. 5500 milliárdra nőtt a háztartások vagyona. Bár nem élünk olyan jól, ahogy szeretnénk, de jóval jobban, mint a Gyurcsány-korszakban. 

Európa az elnyomás és a szabadság határán egyensúlyoz

Brüsszel nagy baj van, a vezetés több fontos kérdésben csődöt mondott - közölte Orbán Viktor. 

A miniszterelnök szerint egy ilyen helyzetben le kellene mondani, a brüsszeli vezetésnek mennie kell. Mindez magától nem fog menni, Brüsszelt el kell foglalnunk - tette hozzá. Orbán Viktor a brüsszeli nemzeti konzervatív konferencia betiltó határozatából olvasott fel részleteket. Mindenki láthatja, hogy Európa az elnyomás és a szabadság határán egyensúlyoz - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. 

Brüsszelben is meg kell menteni a szabadságot.

Brüsszelben ma háborúpárti többség, háborús készülődés van - tette hozzá. Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, és a saját háborújukként vívják. Pénz, paripa és fegyver Ukrajnának, miközben semmi eredmény, a háborús örvény mélybe ránthatja Európát - tette hozzá. A világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak - mondta a kormányfő. 

Amit csinálnak, az istenkísértés.

Orbán Viktor: Ne hagyjuk Magyarországot

Ki kell tartanunk a béke mellett a világ minden fórumán: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, addig nem lépünk be a háborúba senkinek az oldalán - mondta Orbán Viktor. 

Ha nem a Fidesz és a KDNP kezében lenne a kormány, akkor már nyakig benne lennénk a háborúban. Ne hagyjuk Magyarországot, meg kell védeni a békét és a biztonságot, meg kell védeni a gazdasági eredményeket és a gyerekeinket - tette hozzá. 

Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba! 

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy tegyünk világos vállalást. Amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba, senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban. 

A háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak. Akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. Békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak.  

Barátaim, száz szónak is egy a vége, harcolnunk kell, ne hagyjuk Magyarországot! Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát. Meg kell védeni a gazdasági eredményeinket. Meg kell védeni a családjainkat és különösen a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: No migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amit ma kibocsátunk

- zárta gondolatait a kormányfő. 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás