Iszonyú pusztítás történt a Deák téren, lehangoló a látvány

Több ezer fiatal egymás elől kapkodta szombat délután az Andrássy út és a Deák tér környékén a tetőről leszórt ezreseket, közben a frissen kiültetett virágokat is elpusztították.Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.04.16.
Módosítva: 2024.04.16.
virágágy pénzeső marketing Budapest

A dolog előzménye, hogy az egyik telefontokokat gyártó magyar cég bejelentette, hogy szombat délután kétmillió forintot fognak az utcára szórni. Az előre meghirdetett eseményre a cég szerint mintegy 7000 fiatal gyűlt össze a Deák téren, ahol be is indult a pénzeső.
 

A Deák téri metróállomás melletti virágágyás a pénzeső után. Nemcsak egymást, hanem a virágokat is taposták a helyszínen az ezresekért – Fotó: Gulyás Ákos

A Magyarországon eddig nem látott és nem éppen veszélytelen médiahekkben szerencsére nem történt személyi sérülés. A mentőket ugyanakkor riasztották, miután állítólag valaki leesett az irodaház faláról, miközben a pénzt akarta megkaparintani, de a kiérkező rendőrök már nem találtak senkit a helyszínen. Egy lány is rosszul lett az ezerforintos bankjegyekért kapálózó tömegben, de komolyabb baja neki sem lett.

Nem mondható el ugyanez a Deák téri metrólejáró melletti virágágyról – amire Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet. Posztjában a főtájépítész így fogalmazott:

A hétvégi hőhullám sajnos agyára ment pár embernek, és a »csodásan« kivitelezett «influenszer gerilla-marketing« áldozata egy frissen kiültetett virágágy lett. Nagy segítség ez a városzöldítésnek, köszönjük!

A Deák téri virágágyás, amely a szombati pénzosztás előtt még szebb napokat is látott – Fotó: Gulyás Ákos

Bardóczi Sándor egyben felhívja a megmozdulást és a pénzszórást szervező cég figyelmét arra is, hogy ha maradt még a Deák téren kiszórt milliókból, akkor megvan a fóruma annak is, hogy az okozott károkat a cég helyreállítsa: 

Ha esetleg a pénzszórás ötlet marketingesei utóbb elgondolkodnak egy picit, és szeretnék ezt a pusztítást valahogy kompenzálni, a főváros által létrehozott Zöld Budapest Alapítvány kész befogadni adományokat, s azt célzott módon a károk helyrehozására fordítani

– zárja bejegyzését a budapesti főtájépítész, aki a bejegyzéséhez előtte-utána fotókat is posztolt.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás