Íme Szentkirályi Alexandra hétpontos Budapest-terve





Kampánynyitó rendezvényt tartott Budapesten Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, aki ismertette hétpontos tervét is.



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.04.17.
Módosítva: 2024.04.17.
Budapest Tarlós István Szentkirályi Alexandra

Vastapssal fogadták Szentkirályi Alexandrát, a Fidesz főpolgármester-jelöltjét a budapesti Bálna rendezvényközpontban. A kampánynyitó rendezvényen rajta kívül beszédet mondott még Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, valamint beszédet mondott Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere is. 

szentkirályi alexandra
Szentkirályi Alexandra egy 7 pontos tervvel tenné újjá naggyá Budapestet. Fotó: facebook

Szentkirályi Alexandra azzal kezdte beszédét:

 Budapest sokunkat látott felnőni.   Engem látott Újpalotán, amikor megtettem az első lépéseimet, amikor kislánykoromban először ültem biciklire az Orczy parkban, vagy amikor első koncertjeimre jártam a ZP-be. Budapest látta a nevetéseimet, látta a könnyeimet, a gyermeki kíváncsiságomat, a dolgozatok előtti izgalmamat. Aztán látott, ahogy idegesen megyek az első munkanapomra. Budapest látott férjhez menni, és aztán látta az arcomat, amikor először fogtam a kislányomat a kezemben. Eközben én is láttam Budapestet, hol jobbnak, hol rosszabbnak, hol szebbnek, hol csúnyábbnak... Egy dolog azonban nem változott, Budapest és köztem, ez mindig is egy love story volt.  

Szentkirályi Alexandra emlékeztette a Bálnában összegyűlteket, hogy 2010-től képviselőként, majd 2014-től főpolgármester-helyettesként dolgozott Tarlós István akkori városvezető mellett. Szentkirályi Alexandra meg is köszönte a közönség soraiban helyet foglaló Tarlós Istvánnak a főváros történetében páratlannak számító fejlődési időszakot. 

Felhívta a figyelmet, hogy 2010-ben még óriási tartozása volt Budapestnek, de 2019-ben Karácsony Gergelyék már több mint 200 milliárd forintos tartalékkal vették át a főváros vezetését. 

Tarlós István város vezetése alatt elkészült a budai fonódóvillamos, megújult a főváros járműparkja, rendbe tettük a közterületeket, kezeltük a hajléktalan kérdést, befejeztük a négyes metrót és elkezdtük a 3-as metró felújítását is...

- sorolta a főpolgármester-jelölt a Tarlós-korszak elvitathatatlan érdemeit. 

Budapest most Gyurcsány fogságában van

Szentkirályi Alexandra szerint 2019-ben visszatért a Gyurcsány-korszak Budapestre, és megalakult a fővárosban a harmadik Gyurcsány-kormány. Szerinte minden arról tanúskodik, hogy a főváros Gyurcsány fogságában van. 

Szentkirályi úgy látja, hogy a Karácsony-Gyurcsány összeborulásnak az lett a vége, hogy kiürült a kassza, koszos lett a város, a budapestiek nagy része dugóban rostokol. az utakon kátyúkon kell átbukdácsolni.

 Szerinte olyan főpolgármesterre van szükség, aki valóban a főváros szolgálatába tud állni és nem olyanra, aki az országos politikai játszmák sakktáblájaként tekint Budapestre. 

Üzenjük meg nekik, hogy elég volt, ha engem kérdeztek, itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-show-t Budapesten!

A 7 pontos program

Szentkirályi Alexandra ezt követően közölte, hogy neki viszont van egy terve, hogy miként lehet újra nagyjá tenni Budapestet:

  1.  Budapestet kiszabadítása Gyurcsány fogságából, az összes Gyurcsány-fiókát ki fogják tenni a Városházáról;
  2.  A városházi korrupció felszámolása. Szentkirályi szerint Rodolfo nem ismert annyi trükköt, mint ahogy a baloldali vezetés eltünteti a közpénzt. A főváros pénzügyi ellenőrző szervet kapna;
  3.  A pazarló budapesti bürokrácia felszámolása, Szentkirályi véget vetne a luxuskifizető-helyeknek és felszámolná a felesleges tanácsadói állásokat;
  4.  A közlekedési káosz megszüntetése, ma ugyanis gyorsabb áthaladni az országon, mint a fővároson;
  5.  Tisztaság és rend megteremtése a városban. Szerinte több takarító kell és kevesebb graffiti, illetve kezelni kell a tarthatatlan hajléktalan-állapotot is;
  6.  Budapest otthonossá és élhetővé tevése. Létrejönne a városgondnokság. Ingyenes köztéri Wi-Fi-hálózat kiépítése.
  7.  A nemzet fővárosát újra naggyá kell tenni

Szentkirályi Alexandra teljes kampányindító rendezvényét itt lehet visszanézni: 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás