Ciprusig vezetnek a szálak: újabb bizonyíték Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára





Vajon ki az egyik tulajdonosa annak a lakásnak, ahova Magyar Péter egyesületét bejegyezték?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.22.
Módosítva: 2024.04.22.
Magyar Péter Ciprus Bajnai Gordon

A Tűzfalcsoport nemrég megírta, hogy Magyar Péter új szervezetének neve Legyél a változás! Egyesület, amelyet már 2023 júliusában bejegyzett a bíróság. Egy olyan lakás lett a székhely, amelynek tulajdonosai között ott van Bajnai Gordon egyik ciprusi cége is!  A lakás a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. tulajdonában áll. Ennek pedig egy offshore ügyekben érintett ciprusi cég, a Burnack Holdings Ltd. az egyik részvényese.

Újabb bizonyíték került elő Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára

Az Átlátszó egy korábbi cikke szerint a Bajnai Gordonhoz köthető Wallis Asset Management Zrt. több tagja is kapcsolódik az offshore céghez. Így például Winkler Gyula, aki támogatta Bajnai pártalapítványát, vagy éppen Nagy György, aki a Wallis egyik alapítója volt.

Magyar Péterék egyesületét tehát egy olyan lakásba jegyezték be, amely egy ciprusi, Bajnai Gordonig érő offshore-hálóban érintett vállalkozás tulajdona.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, Magyar mozgalmának honlapja, a Talpramagyarok.hu mögött is megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat. Dokumentumokkal igazolva beszámoltak róla, hogy a honlap adatvédelmi tájékoztatójában olvasható az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org neve. A két céget és felbukkanásuk jelentőségét ebben a cikkben mutatták be részletesen.

Az érintettek, vagyis a DatAdat és Magyar sietve tagadták a kapcsolatot, majd leleplező cikk megjelenése után néhány órával eltűnt a két cég neve az adatkezelési tájékoztatóból. A dolog azonban itt még nem ért véget, másnap ugyanis Magyar Péter meghökkentő magyarázattal állt elő. Arról számolt be, hogy a mozgalma honlapján elérhető adatkezelési tájékoztatót mástól szerezték. „Nem akartunk érte külön fizetni” – fogalmazott.

Az eset kapcsán Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke elmondta: tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja azokkal szemben, akik ott megadták adataikat. Eközben Magyar mozgalmától többen is a hozzájárulásuk megadása nélkül kaptak hírlevelet, amit Péterfalvi ugyancsak aggályosnak nevezett.

Utóbbi eset kísértetiesen hasonlít a baloldal 2022-es kéretlen sms-kampányára, amikor is tömegeknek küldtek kéretlenül üzeneteket.

Szuverenitásvédelmi vizsgálat indult

„Ugyanolyan külföldi befolyásolási kísérlet készülhet, mint amilyennel 2022-ben próbálkoztak – erről már a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek. Lánczi Tamás közölte: a hivatal az ügyben vizsgálatot indított.

Érdemes felidézni, hogy Magyar Péter ügyvédje, Bárándy Péter 2012-ben a Bajnai Gordon visszatérését elősegítő Haza és Haladás Egyesület alapítója is volt. De érdemes Nagy Ervin 2017-es nyilatkozatát is idézni, melyben a HVG-nek arról beszélt, hogy „jobb szeretnék az unalmas Bajnai Gordon irányítása alatt élni. De a társadalom még nem tart ott, hogy egy kedves, intelligens belvárosi kultúrlény kelljen neki” – idézi szavait a Ripost.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás