„Az utcán sétáltunk, amikor lövéseket hallottunk” – fényes nappal lövöldöztek Újbudán





Járókelők és kisgyermekes szülők sétáltak abban az utcában Újbudán, ahol a minap lövések dördültek. A megdöbbentő hangok után kiderült: a vadász nem tévesztett célt, ugyanis az áldozata vergődve hullott a földre.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.04.07.
Módosítva: 2024.04.07.
lövés Újbuda galamb légpuska

Akár az egyik, utcán sétáló gyerek szemét is kilőhette volna az az ismeretlen, aki kedvére lövöldözik légpuskával Budapest XI. kerületében a Minerva utcában. A Tizenegy Állatvédő Egyesület osztotta meg annak a bejelentőnek a történetét, aki szem és fültanúja volt a „sportvadász” lövéseinek és áldozatainak a hét elején:

Többen is hallották a lövéseket az újbudai utcában  Fotó: Pexels/Harrison Haines/Képünk illusztráció 

Ma délután 16.20 körül a Minerva utcán sétáltunk, amikor egy légpuska jellegzetes csattanó hangját hallottuk, és az utcán lévő egyik garázsnál, a villanyoszlopon ülő három örvös galambból az egyik vergődve lezuhant. A szemben lévő házak valamelyikéből jött a lövés, mivel a – túlélő – galambok az ellentétes irányba repültek fel és a csattanó hang is abból az irányból jött. A lövöldözőt nem láttuk, csak a galamb szenvedett még egy ideig a földön. 

A szemtanú állítása szerint bejelentést tett a rendőrségen, mert mint írta, felháborította, hogy valaki lövöldözik az utcán, lakott területen, ráadásul úgy, hogy közben emberek sétálgatnak a célpont közelében. 

„Nem csinálunk ilyet. Főleg nem úgy, hogy szemlátomást vannak az utcán sétáló emberek. Mögöttünk egy kisgyerekes pár jött, ők is megdöbbentek. Ha valaki ismeri a lövöldöző kedvű lakost, netán a gyereket, aki a szülő távollétében hatalmas tréfának érezte, hogy lelő egy galambot, az szóljon már neki kérem, hogy ezt nem kellene… Hogy finoman fogalmazzak. Jó lenne, ha a hegy nem válna vadnyugati hellyé” – zárta szavait a posztoló. 

Pigeon and rifle on grass
Galambokra vadászott az ismeretlen lövöldöző Fotó: eans/Képünk illusztráció

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), ahonnan a következő választ kaptuk: 

„2024. április 1-jén 16 óra 23 perckor érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába. A rendőrök a riasztástól számított 10 percen belül kiértek a helyszínre, de a bejelentő a rendőröket nem várta meg.  A kerületi rendőrkapitányság rendőrei később felvették a kapcsolatot a bejelentővel, és nyomozást rendeltek el garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. 





 





Ezeket olvastad már?
Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van a Karácsony-féle kaotikus városvezetésből

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van a Karácsony-féle kaotikus városvezetésből

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás