Rommá törte az autókat – Elképesztő, mi zuhant le a repülőről

Kész csoda, hogy senki nem halt meg! Az anyagi kár jelentős.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.03.08.
repülő baleset Kényszerleszállás

A United Airlines repülőgépe 235 utassal és 14 fős személyzettel a fedélzetén éppen csak felszállt a San Franciscó-i légikikötőből, amikor hatalmas robajjal leszakadt az egyik futóműve. A csaknem 120 kilós kerék a repülőtér egyik parkolójában landolt, ahol telibe trafált egy autót, és a mellette állókban is kárt okozott. 

Leszakadt a repülőgép egyik hajtóművé, hatalmas pusztítást végzett egy parkolóban. Csoda, hogy senki nem sérült meg Fotó:  Pixabay/Képünk illusztráció

Nagy szerencse, hogy a személykocsikban senki sem ült, mert a hatalmas abroncs rommá törte a járművet. A repülő a közeli Los Angelesben hajtott végre kényszerleszállást, ahol tűzoltóautók hada állt készenlétben arra az esetre, ha az abroncshiány gondot okozna a landolásnál. Végül nem volt szükség rájuk, mivel a Boeing 777-es baj nélkül földet ért. 

A gyártó cég szerint a 2002-ben épült gépet úgy tervezték, hogy hiányzó vagy sérült gumiabroncsokkal is biztonságosan le tudjon szállni. Ráadásul ez esetben csak a bal oldali fő futóművön lévő hat gumiabroncs egyikét vesztette el, ami nem okozott problémát a pilótáknak. Az amerikai légügyi hatóság mindenesetre vizsgálatot indított az ügyben, mivel a Boeingekkel mostanság sok baleset történt – emlékeztetett a Daily Mail.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás