„Megkapta az élet ajándékát” – sürgősen új máj kellett a 4 hónapos tündéri lánynak

A szülők soha nem múló hálát éreznek a donor iránt, aki megmentette aprócska gyermeküket.Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.03.02.
Florence-Ivy máj szervdonor életmentés

Sürgősen új májra volt szüksége egy alig négy hónapos tündéri kislánynak. A tét az aprócska gyermek élete volt. A szülei most hálával mondtak köszönetet a legkülönlegesebb és legnagyszerűbb ember, aki odaadományozta a szervét a lányuknak. 

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Fotó: PopTika / Shutterstock

Florence Ivynél mindössze nyolc hetes korában diagnosztizálták az epeúti atresiát, vagyis azt, hogy a májból az epébe vezető cső elzáródását. Nem sokkal később a csecsemőnek végstádiumú májelégtelensége lett, és sürgősen transzplantációra lett szüksége.

„Florence életének első nyolc hetében problémák léptek fel a májával, és az NHS sebészeti csapatának minden erőfeszítése ellenére a problémákat nem tudták orvosolni. Most, négy hónapos korában, végstádiumú májelégtelenséggel került szembe. Az idő nem nekünk kedvez a kis termete és a csoportosítása miatt, de mi soha nem adjuk fel a harcot” – írták szervdonort keresve a szülők. 

A bejegyzésben a továbbiakban az állt, hogy a donornak 18 és 50 év közöttinek kell lennie, nullás vércsoportúnak, legfeljebb 60 kg-os testsúllyal, nem szenvedhet betegségben, és általában fittnek és egészségesnek kell lennie. A szigorú kritériumok ellenére egy donor jelentkezett is és megadta Florence-Ivy „az élet ajándékát”. A szülők most soha nem múló hálát éreznek. 

„Florence-Ivy megkapta az élet ajándékát; köszönjük. Florence-Ivy jól tartja magát, és még mindig nagy út áll előtte, de most szerettük volna megosztani ezt a nagyon különleges hírt. Florence-Ivy egyike volt azoknak a szerencséseknek, akik májat kaptak, de még sokan vannak, akiknek még szükségük van donorra” – hálálkodtak a kislány szülei. 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás