Heti top 5: hamarosan elkészül a megújult budai Citadella, ilyen volt a fővárosunk régen, tömegkarambol az M3-as autópályán

Így fog kinézni a megújuló Citadella, akkor és most, ennyit változott Budapest az elmúlt évtizedekben, tömegkarambol miatt állt a forgalom az M3-ason, metrósínekre ugrott valaki a Dózsa György úton, kitálalt az exzsaru a szegedi bűnbandával kapcsolatban – ezek voltak a legolvasottabb cikkek a héten a Metropolon.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.03.31.
Módosítva: 2024.03.31.
legolvasottabb top5 rallybaleset citadella

Képeket is mutattunk cikkünkben arról, hogy a Budapest felett magasodó Citadella, a magyar történelem egyik jelképe jelentős változások elé néz a Nemzeti Hauszmann Program részeként. A projekt célja a több évtizedes elmaradások pótlása és az erőd modernizálása, miközben megőrzi történelmi jelentőségét. A munkálatok egyik fő eleme a látogatói hozzáférés javítása, valamint a megújuló Citadella zöldebb és környezettudatosabb is lesz!

Hamarosan megújul a Citadella Fotó: Nemzeti Hauszmann Program

A magyar főváros tele van izgalmas helyekkel, amelyek a történelem főbb helyszínei is egyben. Az elmúlt évtizedekben sokat változott Budapest arculata: épületek tűntek el és újakat húztak fel a régiek helyére. Kvízünkből kiderül, hogy vajon felismered-e a jellegzetes budapesti helyszíneket a régi képeken.

Te felismered Budapest helyeit retró képeken? /
Te felismered Budapest helyeit retró képeken? Fotó: pexels.com  

Szirénázó mentők, rendőrök és tűzoltók lepték el március 28-án, csütörtökön este az M3-as metró vonalán lévő Dózsa György úti megálló környékét. Az emberek kiabálást hallottak, majd később kiderült, hogy egy tragikus esemény miatt rohantak a helyszínre: a Metropol úgy tudja, hogy valaki a metrósínekre zuhant, az ott közeledő szerelvény pedig elgázolta.

Valaki a metrósínekre zuhant a Dózsa György úton Fotó: Metropol

Napok óta gyászol a magyar ralisport, miután az Esztergom-Nyerges Rally vasárnapi, március 24-i, szezonnyitó futamán végzetes baleset történt: az egyik versenyzőpáros Skoda Fabia R5-se ugyanis a lábatlani verseny egyik egyenesében kicsúszott, és a pálya szélén álló nézők közé csapódott. A balesetben négy ember a helyszínen életét vesztette, míg nyolc másik megsérült. Közülük is a legsúlyosabban egy kislány, aki kedden délután a kórházban szintén életét vesztette.

A balesetben súlyosan sérült kislány életét nem lehetett megmenteni, pedig a kórházban napokon keresztül harcoltak érte  Fotó: Pexels (illusztráció)

Újabb részletek derültek ki a szegedi Árkád bevásárlóközpont parkolójában feltört autókról. Egy volt rendőr szerint egy egy helyi banda állhat a kocsifeltörések hátterében. Korábban a budapesti Árkádban is volt egy ugyanilyen banda, akik klónozták az autók távirányítós központi zárját, majd kifosztották a járműveket, amíg a tulajdonos vásárolt.

Ugyanazzal a módszerrel törik fel az autókat a szegedi Árkádnál, amellyel korábban Budapesten is Fotó: Délmagyar


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás