Az ügyészség javasolja a III. kerületi korrupciós botrány gyanúsítottjainak letartóztatását





Nyomozók lepték el az óbudai városházát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.07.
Módosítva: 2024.03.07.
Központi Nyomozó Főügyészség önkormányzat magyar nemzet

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) indítványozza annak a négy személynek a letartóztatását, akiket a III. kerületi korrupciós botránnyal összefüggésben vettek őrizetbe szerdán – tudta meg a Magyar Nemzet. A DK-s önkormányzatnál tegnap házkutatást is tartottak, az ügy szálai pedig a baloldal egyik fontos háttéremberéhez vezethetnek el.

Indítványozzák az óbudai korrupciós botrány tegnap őrizetbe vett gyanúsítottjainak a letartóztatását – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére az ügyben vesztegetés, befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt eljáró Központi Nyomozó Főügyészség. 

Ahogy arról tegnap több lap is beszámolt, a főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. kerületi önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A hatóság tájékoztatása szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.


 

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények gyanúját közölte – írta a főügyészség.

Házkutatás az önkormányzatnál

A hatóság munkatársai a Magyar Hírlap értesülése szerint a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak.

A lap úgy tudja, az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat. Az ügyben több név is előkerült a sajtóban, köztük a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor.

Így számolja a kenőpénzt a baloldal kulcsembere!

Az óbudai korrupciós ügy hátteréről 2021-ben  Anonymus is több alkalommal  beszámolt már. Az álarcos alak által közzétett felvételek közül a „legütősebb”, amikor egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint – feltételezhetően – kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó. 





 





Ezeket olvastad már?
„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás