„Nem bírja már tovább a fájdalmakat” – A csontrákos Hanna családja retteg, hogy ismét nagy a baj





A 8 éves Hanna már ötéves kora óta küzd a szörnyű betegséggel, a Ewing-szarkómával. A kislányt nem tudták teljesen megszabadítani a daganattól, emiatt félő, hogy bármikor kiújulhat a betegsége.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.03.04.
Módosítva: 2024.03.04.
kislány betegség daganat fájdalom

Ahogy arról már lapunk korábban többször is beszámolt, a csontdaganattal küzdő 8 éves Hanna testvéreivel és szüleivel szerény körülmények között él a Pest vármegyei kis faluban, Bényén. A kislány daganatát sajnos nem tudták teljesen eltávolítani az orvosai, mivel a gerincén, a csigolyák között helyezkedett el. Szervezetében emiatt mikroszkopikus részek maradtak a tumorból, amelyek gyakorlatilag bármikor aktiválódhatnak. A család az utóbbi időben azt tapasztalta, hogy Hannának több olyan tünete tért vissza, ami a szörnyű diagnózis előtt volt rajta megfigyelhető. 

Hannácskának komoly fájdalmai vannak – Fotó: Máté Krisztián

Ismét sok riasztó tünet gyötri a kislányt

A csontrákos Hanna ötéves kora óta küzd a szörnyű betegséggel. A kislányt tavaly májusban kórházban kezelték Epstein-Barr vírussal. Jelenleg sincs jó állapotban, hónapok óta csillapíthatatlan fejfájás gyötri, illetve hetente többször is minden előjel nélkül belázasodik. Édesanyja elmondása szerint a kislány mostanában nem önmaga, kedvetlen és fáradékony is.

Pár napja lettünk figyelmesek arra, hogy Hanna ugyanazokat a furcsa mozdulatokat csinálja, mint 2020-ban, mikor kezdődött a betegsége. Fájlalja a gerincét és mindkét lábát, sántít, éjszaka nem alszik, fel-felsír, forgolódik

– sorolta az édesanyja, Krisztina.

Régen volt már MR-vizsgálaton, most ismét viszik

A kislánynak már öt hónapja nem volt MR-vizsgálata, ezért a család úgy döntött, hogy nem várnak tovább, és bár nehéz anyagi helyzetben vannak, magán úton kivizsgáltatják Hannát.

„Én azt hiszem, nem vagyok túl aggódó, de a Ewing sarcoma egy igazi szörnyeteg, tünetmentesen rövid idő alatt szétszórja magát az egész testben, és mi azon vagyunk, hogy ez ne fordulhasson elő, vagy ha mégis, akkor a leghamarabb észrevehető legyen, és ennek egyetlen módja a képalkotó diagnosztika. Ugyan folyamatosan anyagi nehézségekkel küzdünk, hiszen Hanna apukája alkalmi munkákat tud vállalni, de inkább nem eszünk, csak Hannának mindene meglegyen” – folytatta az édesanya.

A kislány neurológiai vizsgálatán az orvosok észrevettek valamit a combján, amit négy hét múlva kontrasztanyagos MR-vizsgálattal kontrollálni fognak. Édesanyja szerint Hanna nagyon fél attól, hogy visszaesik, csak nem mer ennek hangot adni. 

Hanna korábban csupa mosoly kislány volt Fotó: Máté Krisztián

Legnagyobb rémálmuk, hogy ismét kórházba kerül

Már arról sem szól, ha fáj valamije, csak ha már nem tudja elviselni a fájdalmat. Nagyon fél, hiszen csak azt látja, hogy azok a gyerekek, akik ugyanabban a betegségben szenvednek mint ő, mind elmennek

– mondta, majd hozzátette: minden vizsgálata előtt nagyon izgul, hogy milyen eredményei lesznek.

A szülők legnagyobb rémálma, hogy Hanna újra kórházba kerül, és újra át kell élniük a korábbi szörnyűségeket. Nagyon nehéz napokat élnek át, és aki ismeri Hannát, az tudja, hogy ő a legnehezebb időkben is mosolyog, most viszont már ő sem képes felvenni az álarcot.

Nagyon ingerült mostanában, és van, hogy egyszer csak sírásban tör ki, mert nem bírja már tovább a fájdalmakat. Borzasztó ezt végignézni

– zárta gondolatait az édesanya.





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás