Újabb mérgező csalikra hívják fel a figyelmet: egy eb már el is pusztult Óbudán, itt vannak a szörnyű részletek





Egy kutya már elpusztult az utcára kihelyezett mérgektől Budapest III. kerületében.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.02.25.
Módosítva: 2024.02.25.
jutalomfalat III kerület állatkínzás Óbuda eb

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, az utóbbi időben rendre felütötte a fejét egy-egy kutyamérgezés a fővárosban. A rosszakarók újabb és újabb módszerekkel próbálkoztak. A csalétkek között volt fagyállós jutalomfalat, szögekkel átszúrt kolbászfalatka, sőt patkányméreg is. Tudomásunkra jutott a legfrissebb eset, ami a III. kerületben történt: valaki rendszeresen mérgezett jutalomfalatokat vagy épp darált húst szór szét az utcákon. A közelmúltban egy kutya életét követelte a kihelyezett mérgezett csalétek.

kutya
Újabb kutya pusztult el mérgezés miatt Budapesten – képünk illusztráció  Fotó: Pexels

Elpusztult egy eb, miután mérgezett jutalomfalatot evett fel a földről Óbudán, a Raktár utca környékén. Az elkeseredett állattartó a közösségi médiában figyelmeztette a környéken élőket, mindenkit arra kér, legyenek óvatosak.

El sem hiszem, hogy ez történt. Szinte családtag volt, mind nagyon szerettük. Azonnal orvoshoz rohantunk vele, ahol az orvosok mindent megtettek érte, hogy megmentsék, de már túl késő volt.

„Sajnos az ilyen szörnyetegeknek ez okoz örömöt. És mielőtt bárki azzal jönne, hogy nem volt jól nevelve a kutya, azoknak elmondanám, hogy ha rászóltunk, az esetek 90 százalékában otthagyta a földön talált dolgokat, ám a maradék 10 százalékban csak azért is felkapta és elszaladt vele. A kutyák ösztönlények. Kérek mindenkit, legyen óvatos, és ha kell, sétáltassa szájkosárral a kutyát. Akár az életét is megmenthetitek ezzel” – írta a gyászoló gazdi.

A kommentekből kiderült, nem ez az egyetlen hely, ahol ilyesmit tapasztaltak a kutyatulajdonosok. 

„A Kerék utca környéken a napokban mérgezett darált hús volt kiszórva pár helyen. Hazavittem a kutyát, és azonnal visszamentem összeszedni. Nem tudom elhinni, hogy vannak olyan emberek, akik szándékosan akarnak ártani az állatoknak” – írta az egyik hozzászóló.

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás