Top 5: életmentő kislány, piromániás bűnbanda és dögös csajok: ha még nem olvastad ezeket, itt az ideje





Ezekre a hírekre te sem voltál felkészülve! A héten a Metropolon volt itt minden, ami szem járnak ingere, többek között piromániás bűnbandákról írtunk, dögös kamionos nőről, és még egy beteg kislányról is, aki a halála után is segít a beteg gyerekeken… Íme, a TOP 5 cikk, amiről kár lenne lemaradnod.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.25.
Módosítva: 2024.02.25.
beteg Szász Níla kocsi

Szász Níla megrázó története rengeteg ember szemébe csalt könnyet. A kislány 9 évesen hunyt el leukémiában, de még halála előtt, a legnagyobb fájdalmai között is azon gondolkozott, hogyan tudna más beteg gyerekeknek segíteni. Halála után szülei Níla nevében adakoznak a beteg gyerekek javára. 

A kicsi Níla, bár leukémiával küzdött, szíve tele volt szeretettel, amit meg akart osztani másokkal  Fotó: Olvasói fotó

Te tudod, ki ő? Egy asztalos, aki nevet váltott és világhírű festő lett. Ő volt a magyarországi realizmus egyik legkiemelkedőbb egyénisége. 180 éve született Lieb Mihály, a legtöbben azonban Munkácsy Mihályként ismerik. Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája a festő három legismertebb bibliai témájú képét foglalja magába, amelyek egyben a legmonumentálisabb alkotásai is. Ezek – keletkezésük sorrendjében – a Krisztus Pilátus előtt, a Golgota és az Ecce homo. Mindhárom festmény Debrecenben, a Déri Múzeumban látható.  

Munkácsy Mihály: Ecce Homo / Forrás: Wikipédia/Déri Múzeum

Piromániás bűnbandától félnek Gyömrőn. A tolvajok ellopják az autókat, majd egy elhagyatott területen – szórakozásból – felgyújtják azokat. Ezúttal egy veterán Trabant és egy Golf járt pórul. A Metropol információi szerint egy férfit már sikerült elfogniuk, így elképzelhető, hogy hamar felszámolhatják a gyújtogató bandát. 

Íme a kiégett Golf Fotó: olvasói

Ha így vezetsz, még az autódat is elvehetik: márciustól Ausztriában, akit extrém gyorshajtáson kapnak, az elbukhatja a kocsiját és gyalogolhat haza. Magyarországon még mindig sok a gyorshajtás, ám a kocsik tulajdonosai legfeljebb pénzbírságot kockáztatnak. 2023 szeptemberétől a legmagasabb bírság már 390 ezer forint, ám ez még mindig nem jelent mindenkinél kellő visszatartó erőt. Úgy látszik, több európai országban nem ezt látják megoldásnak. 

Fotó: TasfotoNL / Shutterstock

Láttál már ilyen dögös kamionsofőrt? Ugye, hogy nem! Dér Szilvi és párja közösen járja az utakat. Négykezes kamionsofőrként járják Európa országait. A hét elején indulnak útnak és onnantól kezdve utazással töltik a napjaikat. A kamionjukban élnek, és igyekeznek kiélvezni minden percét. Jártak már Magyarországon, Szlovéniában, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Portugáliában is. 

Szilvi napi szinten helytáll egy meglehetősen férfias szakmában. Fotó: SzL / Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás