RETRO RÁDIÓ

Megdöbbentő fejlemények a XII. kerülei iskolában mások fejbelövésével fenyegetőző diák ügyében

Házkutatást tartott a rendőrség annál az állítólag arab származású diáknál, aki még február elsején egy budai középiskolában nem engedte ki tanárait a tanáriból és azzal fenyegetőzött, hogy fejbelő valakit.Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2024.02.10.
őr diák fenyegetés iskola

Biztonsági őrök állnak a 12. kerületi Márvány utcai BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium kapujában, ahol február 1-jén egy arab származású diák mások lelövésével fenyegetőzött - derítette ki a Ripost. Miután a tanárok fülébe jutott, hogy a fiú milyen kijelentéseket tett, behívták a tanáriba, ahol végül összeveszett az egyik pedagógussal, akit nem engedett ki a szobából. Rendőrök jelentek meg, a fiúnak tettei miatt komoly következményekkel kell számolnia.

A diákok pánikba eset a fiú viselkedése miatt / Fotó: Ripost

Fenyegette a diáktársait

Rendkívüli szülői értekezletet tartottak néhány nappal ezelőtt az említett intézményben. Arról tájékoztattak mindenkit, hogy egy arab származású 18 éves diák azzal fenyegetőzött, hogy fegyvert visz az iskolába és azzal lelő másokat. Továbbá arról is tájékoztatták a szülőket, hogy a fiú jelenleg online oktatásba került, de a diákok védelme érdekében biztonsági őröket alkalmaznak az iskolában. Elmondták, hogy először a diákokat fenyegette, majd miután kijelentése a tanárok fülébe jutottak, behívták egy elbeszélésre a tanáriba. Ott két tanár és az igazgató volt jelen, akik számonkérték a fiút a viselkedése miatt. Ám a beszélgetésről az egyik tanár hangfelvételt akart készíteni, ami ellen a diák tiltakozott. Ekkor állta el az ajtót, meggátolva, hogy az említett tanár elhagyja a szobát. 

A Ripostot a BRFK először úgy tájékoztatta, hogy a 18 éves fiú a tanári szobából (ahová a megbeszélésre hívták be) néhány percen keresztül nem engedte ki az iskola igazgatóját és két másik pedagógust. Ám később kiadtak egy nyilatkozatot, melyben hangsúlyozták, hogy túszejtés nem történt, és arra módosították korábbi információikat, hogy csak egy tanár szabadságát korlátozta, azaz nem engedte ki az irodából. A másik két pedagógus nem kívánta elhagyni a helyiséget. Végül az eset után rendőrt hívtak. 

Az iskolában mindenki hallott az esetől, a diákok félnek. A biztonsági intézkedéseket fokozták, az intézményt két marcona, állítólag fegyveres őr vigyázza, a hátsó bejáratát pedig lezárták.

Két marcona biztonsági őr vigyáz a főbejáratnál, a diákoknak azt mondták, fegyverük is van. / Fotó: Ripost

Házkutatást tartottak a diáknál

A rendőrség tájékoztatása szerint az arab származású diáknál a fegyverrel való fenyegetések okán házkutatást tartottak. 

Mint írták: 

A diákot a rendőrök személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte. Lakásán a nyomozók kutatást tartottak, bűncselekményre utaló eszközt nem találtak. Az eset összes körülményének feltárása a folyamatban lévő büntetőeljárás feladata, a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

 

Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás