„Már lépni sem lehet a kutyagumitól” – kiakadtak a lakosok Óbudán





Kutyagumi miatt háború tört ki a közösségi médiában.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.02.29.
Óbuda baj összeszed kutyaürülék kutyagumi

„Kutyagumi-probléma” merült fel a napokban Óbudán a közösségi média helyi csoportjaiban, heves vita robbant ki a témában, amely a kutyaürülék összeszedésének fontosságát és a felelőtlen kutyatulajdonosok magatartását tárgyalta. Egy kutya gazdi írta ki felháborodottan, hogy szégyellje magát az a kutyás, aki nem szedi össze a kutyája után annak ürülékét. A poszt alatt aztán több felháborodott lakó is odaírt. Volt, aki azt mondta, hogy már nem lehet a füves területekre menni, mert annyira tele van kutyagumival.

Sokan nem örülnek a kutyaguminak Fotó: Metropol

Más probléma is van

Nemcsak a fűben hagyott kutyagumikkal van baj, hanem a posztolók elmondása alapján az összeszedett kis zsákokat is szanaszéjjel hagyja néhány renitens kutyatulajdonos.

Olyan is van, aki a kerítésre felfuttatott borostyánba dugja a zacsikat rendszeresen

 – mondta el Endre. 

Pozsonyi utca elején, van egy villanyoszlop, annak a tövében is lerakat van. Régebben futottam arra, nem hittem a szememnek, de ma is láttam, hogy ott sorakozik jónéhány színes zacskó. Förtelmes

– tudtuk meg Katától.

Bernadett viccesen megjegyezte, hogy ő kertes házban él, így összeszedik, és megkérdezte, hogy más miért nem szedi össze saját maga után. Bea elmondta szomorú tapasztalatát, hogy a napokban ő is belelépett egy nagy kutyaürülékbe, amely a babakocsiját is összekente. Márti úgy vélekedett, hogy 

Aki nem szedi össze a kutyaürüléket, az nem érdemli meg a kutyáját.

Figyelemfelhívó plakát Budapesten Fotó: Metropol

Több szemetesgyűjtőre lenne szükség

A vita során egyértelművé vált, hogy a legnagyobb probléma, hogy a baloldali önkormányzat nem helyez ki elég szemetesgyűjtőt. A megszólalók szerint ha több ilyen kihelyezett kutyagumigyűjtő lenne, akkor lehet hogy kevesebb lenne mind a kutyagumi, mind a kutyazacskó. Az üzenet világos: a felelősségteljes kutyatartást a DK-s Kiss Lászlóéknak nemcsak szavakban kéne képviselni, hanem tettekben is segíteni kellene azt, különös figyelemmel arra, hogy a kutyatartók száma Óbudán is jelentősen nőtt.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás