Gumimacik juttatták börtönbe a német turistát

Nagyhatalmi játszmáktól függ a szabadulása.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.02.17.
kannabisz Gumimaci rendőrség

Őrizetbe vettek egy Szentpéterváron átutazó német turistát, miután kannabisztartalmú gumicukrot találtak a poggyászában. A 38 éves férfi Isztambulból érkezett a Néva parti városba, és hátizsákjának átvizsgálása közben került elő egy zacskó gumicukor, amelynek csomagolásán marihuánalevél virított. Az orosz vámosok szerint a cukorkák illata is kábítószerre utalt, aminek a jelenlétét teszttel is kimutatták.

bilincs rendőrség bűnöző
Fotó: Pexels / Pexels

A férfi elmondása szerint a gumicukrot hosszú repülőutakon használta pihentető alvás céljából, és a világ körül utazgatva ez sehol nem okozott problémát. Oroszország azonban drogcsempészet miatt eljárást indított vele szemben, amiért akár hét év börtönbüntetést is kaphat.

A német „csempész” letartóztatásának az is különös jelentőséget ad, hogy Moszkva egy Németországban gyilkosságért elítélt orosz állampolgár szabadon bocsátását szeretné elérni – írja a Reuters, emlékeztetve arra, hogy az Ukrajna elleni támadás után Oroszország egy amerikai kosárlabdázónőt, Brittney Grinert is hasonló vádakkal tartóztatta le. A sportoló végül szintén fogolycsere segítségével szabadulhatott, melynek keretében az Egyesült Államok szabadon bocsátotta a halál kereskedője néven elhíresült Victor Boutot, akinek az életéről készült a Fegyvernepper című film.

Oroszország két további amerikai állampolgárt is őrizetben tart, a The Wall Street Journal újságíróját, Evan Gershkovichot és az egykori tengerészgyalogos Paul Whelant, mindkettejüket kémkedéssel vádolják. A múlt héten egy interjúban az orosz elnök arról beszélt, hogy szabadon engedésükről tárgyalások folynak Washingtonnal. Putyin akkor Vadim Kraszikovra utalt, akit Németországban egy 2019-es gyilkosságért ítéltek el, melynek áldozata egy csecsen disszidens volt. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás