Hős nő segített egy fiatal lánynak lerázni az erőszakos molesztálót a budapesti buszon





Nem hagyta békén, folyamatosan zaklatott egy férfi egy fiatal nőt a 224-es buszon, a molesztálásnak egy másik nő, Veronika bátor fellépése vetett véget.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.28.
Módosítva: 2024.03.01.
busz boráros tér molesztált segítség fiatal lány

Csak a szerencsének és a közbelépő nő lélekjelenlétének köszönheti a megmenekülését az a fiatal lány, akit fényes nappal molesztált egy férfi a 224-es buszon a fővárosban.

A 224-es buszon molesztáltak egy fiatal nőt  (Képünk illusztráció) Fotó: Nyitrai David / BKK

A menetrend szerinti busz a soroksári Szentlőrinci úti lakótelepről tartott a Boráros tér felé a XX. kerületen keresztül, amikor egy férfi szállt fel rá, majd a csuklós részhez állt, ahol telefonálni kezdett, majd nem sokkal később abba is hagyta. A fiatal, 20 év körüli lány ekkor már ott állt, a férfi először csak arról érdeklődött tőle, hogy hol tud majd átszállni az 1-es villamosra, a fiatal lány készségesen válaszolt. Ezek után azonban nem hagyta abba, és tovább traktálta a lányt mindenféle kérdésekkel. Erre figyelt fel Veronika, aki épp a buszon utazott.

Mostanában nem szoktam zenét hallgatni a buszon, de általában belefeledkezem a telefonomba. Szerencsére nem így tettem, figyeltem, hallgattam a körülöttem lévőket

 – olvasható a posztban, melyet Veronika azért tett ki, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy járjanak nyitott szemmel és segítsenek egymáson a bajban. A bejegyzésben elmondja a hősként viselkedő nő, hogy a zaklatott lány már úgy akart véget vetni a kellemetlenségeinek, hogy úgy csinált, mintha eltévesztette volna a megállót, hogy végre leszálljon, felállt és az ajtóhoz ment, de a pasi követte

"A lány rögtön kapcsolt, hogy én most épp segíteni próbálok neki, kedvesen viszonozta a köszönésem, mintha tényleg régi ismerősök lennénk” – árulta el a Metropolnak a hős Veronika, aki a fiatal lányt arról kezdte el kérdezgetni, hogy vannak a családtagjai, milyen a fősuli, stb – ezzel közbelépve, hogy a férfi ne tudjon tovább nyomulni a lányra. Mikor a férfi látta, hogy kiszemeltje már nincs egyedül, valamivel odébb megállt.

„Nagyon hálás volt, megköszönte a segítséget, hisz meg volt ijedve. Én is hálás lettem volna, ha hasonló szituban valaki odajön segíteni” – mesélte el Veronika, aki szerint az utasok többsége észre sem vette a történteket, mert be volt dugva a fülük.

 Végül a Boráros téren, a 224-es busz végállomásánál mindhárman leszálltak és egy ideig együtt mentek, de a férfi ott már nem követte a lányt. Azt nem lehet tudni, hogy mi lett volna, ha Veronika nem lép közbe.





 





Ezeket olvastad már?
Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás