Állami cégnél nem maradt volna következmény nélkül a pulykázás!





Lapunk fővárosi ügyekről kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert a Kormányinfón.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.02.16.
felújítás Tarlós István A-Híd Zrt Dollárbaloldal munkasisak

Mit tenne a kormány, ha lepulykázná az utasokat egy állami cég vezetője?

Ezt a kérdést is feltettük a pénteki Kormányinfón Gulyás Gergelynek. Ugyanis, mint arról a Metropol beszámolt, gyakorlatilag semmiféle következménye nem lett annak, hogy Walter Katalin BKK-vezér hálaadási pulykákhoz hasonlította az utasokat.

Azonnal kirúgnánk!

– válaszolta tömören Gulyás Gergely. 

Közeli kapcsolat

"Látszik, hogy a kapcsolat közeli"–reagált egy másik kérdésünkre. A Miniszterelnökséget vezető minisztert arról is megkérdeztük a Kormányinfón, mi a véleménye Karácsony Gergely videójáról, amelyen a főpolgármester a Lánchíd kivitelezését végző cég munkasisakjából húz elő hozzá érkező kérdéseket, miközben kezével nagyban takargatni próbálja a sisakon az A-Híd Zrt feliratot.

 

Kéznél volt a Lánchíd kivitelezőjének sisakja. Fotó: Instagram

 A Hídpénz-botrány főszereplője az Instagramon debütált a közelmúltban a manapság gyakran emlegetett, gyanús pénzügyi műveleteket végző cég munkavédelmi sisakjával. A-Híd-Zrt. munkasisakja nyilvánvalóan ott van a szobájában, sokat pózolt ebben korábban, ezért kaphatta fel, mielőtt elkezdődött a felvétel...Kollégái a felvétel közben kapcsolhattak, hogy a cég mutogatása talán nem a legokosabb dolog és szemmel láthatóan arra kérték, próbálja meg kitakarni a feliratot. Egész tenyerével, kissé zavartan, folyamatosan próbálta lefedni cég nevét... Még azt a kezét is bevetette amivel a cédulákat húzta elő a sisakból...

 Karácsony pánikszerűen ölelte a sisakot, hogy ne látszódjon az A-Híd Zrt. felirat és embléma  

A dollárbaloldal gyanús pénzügyei

Mint emlékezetes, a főpolgármester a dollárbaloldal botrányában azzal próbált védekezni, hogy az említett 1,4 milliárd forintot még azelőtt utalta át Vig Mór cégének az A-Híd Zrt., hogy megkötötték volna a fővárosi önkormányzattal a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződést. A pénzmozgások dátumairól nyilvánosságra került információk cáfolják Karácsonyt, de ha mégis a főpolgármesternek lenne igaza, akkor is rögtön adódik a kérdés: honnan tudhat arról, hogy az építőipari vállalat mikor és kinek utalt át milliárdos tételben pénzeket? A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megindította a vizsgálatot egy közérdekű bejelentés alapján. A feljelentő szerint olyan bűncselekmények is megvalósulhattak a Lánchíd munkálataival összefüggésben, mint a vesztegetés, a sikkasztás, valamint a hűtlen kezelés.

Életveszélyes állapotok a Lánchídon. Fotó:Metropol

Gulyás Gergely reméli, hogy szavatossági alapon rendbe hozzák a Lánchidat

A Lánchíd felújítása, ami többe került, mint amennyiért Tarlós István vezetése idején elvégezték volna, ráadásul nem sikerült hibátlanul: az elektromos kábelek nyeglén, balesetveszélyesen vannak rögzítve, itt-ott kilógnak, a szigetelés hiányos, de van olyan csavar is, amelyik már elengedett, gyakorlatilag áramütés fenyegeti a gyalogosokat. Mindezt a Metropol fedezte fel és írta meg. Gulyás Gergelyt erről is kérdeztük, aki azt válaszolta: 

Azt remélem, hogy ilyen esetekben a megrendelő és kivitelező között lévő szavatosság akkor is érvényesíthető, ha úgy tűnik, hogy mindenféle gyanús pénzmozgások is voltak.

 





 





Ezeket olvastad már?
Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás