Már érvényben a vörös riasztás, megbénította a közlekedést a hóvihar – Képek

Aggasztó a helyzet a szomszédainknál, sok baleset történik a szélsőséges időjárás miatt! A rendőrség több autópálya-szakaszt is lezárt.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.19.
vörös riasztás Horvátország időjárás havazás közlekedési káosz

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára és a tengermellék északi részére. Dél-Dalmáciában és Károlyváros környékén ennél alacsonyabb, narancssárga szintű, Észak-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

A rendőrség több autópálya-szakaszt is lezárt a forgalom előtt – írja az MTI. A teherautók egyáltalán nem közlekedhetnek a Zágráb-Split és a Zágráb-Fiume autópályán. Felhívták az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően, lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a kocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel.

Szlovéniában is hasonló a helyzet, az ország nagy részén havazik, ami jelentősen lassítja a közlekedést. Mivel több teherautó is lecsúszott az útról, lezárták az A2-es autópálya délkeleti, Alsó-Krajna szakaszát, amely Ljubljanát köti össze a horvát határral, valamint több gyorsforgalmi utat. Az A1-es autópályán, Ljubljana és Maribor között két szakaszt is lezártak a forgalom előtt. 

Az ország északkeleti részein a hó vastagsága jelentősen meghaladta az előrejelzett 5 centimétert, már megközelíti a 20 centit. A délnyugati, tengermelléki régiókban nem esett nagy mennyiségű hó, de ott a viharos erejű szél okoz gondot a közlekedésben.
A hatóságok arra kérnek mindenkit, ha csak tehetik, ne induljanak útnak!

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás