Heti TOP 5: Újszülöttet és családját akarja utcára tenni Pikó András, Rita koncerten szúrta ki sosem látott ikertestvérét...

Ezekre a cikkekre voltak a héten a legtöbben kíváncsiak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.14.
parkolóhely fizetős Budapest

Véletlenül fedezte fel az ikertestvérét

Nagy Rita 53 évesen tudta meg, hogy van egy ikertestvére, méghozzá egy koncertnek köszönhetően. Rita ugyanis hatalmas Neoton-rajongó, ha teheti, el is megy kedvenc együttese koncertjére. Így tett pár évvel ezelőtt is Győrben, amikor boldogan tombolta végig a zenekar előadását. Ám ekkor még nem sejtette, hogy az esemény egy remek koncertélménynél jóval többet tartogat a számára. Erre csak akkor jött rá, amikor nemrégiben, egy nosztalgikus hangulattól fűtve visszanézte a koncertfelvételt az internetről. Ott szúrt ki egy nőt, aki teljesen úgy nézett ki, mint ő. „Kiderült, hogy van egy testvérem, akit még csak nem is láttam, és még a létezéséről sem tudtam. Először ugyan azt mondták, hogy biztosan nem az ikertestvérem, mert sok ilyen nevű ember van, de aztán kiderült, hogy az anyánk és az apánk neve is egyezik” – mesélte Rita a Metropolnak. A nő azóta is keresi testvérét.

Rita keresi az ikertestvérét Fotó: YouTube

Karácsonykor jött a papír: újszülöttjével tenné ki Pikó – állítja az édesapa

Visszaélt a hatalmával Pikó András polgármester – ezt állítja az az édesapa, akit az önkormányzat kilakoltatni készül Józsefvárosban. Kecskeméti László karácsonykor vette át a bírósági végzést, nem sokkal azután, hogy megszületett első gyermeke. Azóta letelt a kiköltözésre megszabott 15 nap, de mint mondja, sem a feleségét, sem az újszülött kislányát nem viszi a hideg utcára, nem fogja elhagyni lakását a polgármester egyszemélyes döntése miatt. Szerinte a polgármester politikai bosszúhadjáratot folytat ellene, mert korábban az előző városvezetés alatt önkormányzati cégnél dolgozott. Most az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul. 

 Kilakoltatas elott allo csalad ujszülottel Cim:1082 Budapest, Kis Stáció utca 1-3
Kecskeméti Lászlót és családját utcára akarja tenni Pikó András polgármester Fotó: Metropol

Durva sötétség: a XX. kerület jelentős részén elment az áram, a víz és a fűtés

Meglepetés érte a pesterzsébeti lakosok egy részét január 6-án, szombaton este valamivel 10 óra után, amikor a XX. kerület egy részén teljesen elment az áram – ezzel együtt több házban a meleg víz és a fűtés is. A közösségi oldalak szinte pillanatok alatt felpezsdültek, és mindenki azt találgatta, mi lehet az oka a több háztömbnyi sötétségnek. Az áram kimaradásával járó kellemetlenségek vasárnap hajnalig tartottak. Addigra ugyanis orvosolták a problémát, amit a környéken élők szerint egy felrobbant trafó okozott. Megkérdeztük a katasztrófavédelem munkatársait, akiktől megtudtuk, hogy este tíz óra után érkezett hozzájuk a bejelentés arról, hogy egy trafónál robbanásokat hallottak a lakók, az elektromos helyiségből pedig enyhe füst szivárgott.

éjszaka, éjjel, sötét, lámpa, áram, áramszünet, áramkimaradás,
Pesterzsébet nagy részén kimaradt az áram Képünk illusztráció/Fotó: Pixabay

Furcsa lényeket látott a magyar férfi Miamiban

Sikolyok, menekülő emberek tömege lepte el az utcákat Miami belvárosában, miután az egyik népszerű bevásárlóközpontban, a Bayside Marketplace közelében hangos durranások hallatszottak. A bevásárlóközpont épülete előtt legalább 40 rendőrautó állt meg január 1-jén. A rendőrség szerint egy csapat tinédzser okozta a zűrzavart, ám a vásárlók szerint azt a földönkívüli lények okozták. Az X-en (korábban Twitter) több videó is terjed arról, hogy a hatóságok rendet próbáltak teremteni a bevásárlóközpontnál. Szemtanúk szerint viszont nem tinédzserek okozták a gondot, hanem egy 2,3-3 méter magas űrlény állhatott a háttérben, és erre a videót is bizonyítéknak tekintik.  

Nem tudtam, hogy most ez igaz vagy sem. Három lény jelent meg a Bayside-ban. Két kisebb és egy nagyobb lény. Nem csináltak semmit, csak bámulták az embereket

– részletezte egy magyar szemtanú, Rézműves Zoltán

Roncstemető lett Zugló

Budapest városvezetése folyamatosan növeli a fizetős parkolás területét az eddig ingyenes területek kárára, emellett pedig rendszeresen emelik a parkolási díjakat, miközben egyre több parkolóhelyet szüntetnek meg. A problémát súlyosbítja – ahogy erről nemrég beszámoltunk –, hogy sok elhagyott, üzemképtelen autó foglalja el a parkolóhelyeket a város különböző közterületein. Zugló például roncstemetővé változott... A roncsautók az utak mellett és a parkolókban nemcsak rombolják a környezetet, hanem a parkolóhelyek hiányát is súlyosbítják. Bár a főváros rendeletei tiltják az ilyen járművek közterületen való tárolását, ezért a közterület-felügyelők a tulajdonos értesítésétől számított 10. nap elteltével elszállíttathatnák a forgalmival nem rendelkező, vagy láthatóan üzemképtelen járműveket, azt láthatjuk, hogy a baloldali vezetés nem gondoskodik megfelelően azok elszállításáról. A lakosok így egyre nehezebben találnak megfelelő parkolóhelyet a telített parkolók és a roncsautók miatt.

Itt is problémát okoz egy roncskocsi – Lukács György utca Fotó: Fügedi Richárd

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás