Tömegek a buszon, villamoson: megint az utasokon spórol Karácsony Gergely, 53 BKK-járat menetrendjét ritkították





Szokatlanul nagy tömegek voltak péntek reggel a BKK-járatokon Karácsony Gergelyék újabb intézkedése nyomán. Járatritkítás főműsoridőben: mit akar ezzel a „zöld” főpolgármester? Autóba kényszeríti az utazókat?



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.01.19.
Módosítva: 2024.01.22.
Karácsony Gergely járatritkítás Budapest BKK

Megint csak a duma megy Karácsony Gergely részéről, és közben pont az ellenkezőjét csinálja, mint amit mond: mindig arról beszél, hogy a közösségi közlekedést kell támogatni – aztán péntektől ritkította rengeteg forgalmas járatának indulását is a BKK, méghozzá a hétfői és a pénteki csúcsidőben. A fővárosi cég tájékoztatása szerint péntekenként összesen 53, hétfőnként pedig 21 járat közlekedik majd az eddigieknél ritkábban. Karácsony Gergelyék azzal magyarázzák a drasztikus és hirtelen lépést, hogy a Covid-járvány óta elterjedtebb lett a „home office” intézménye, ami miatt hétfőnként és péntekenként kevesebben utaznak az érintett járatokon. Az érintett járatok listáját itt tudod megnézni:

Egyik napról a másikra, az utasokat az utolsó pillanatban tájékoztatva döntött úgy a BKK, hogy ritkítja 53 járat menetrendjét – Forrás: BKK

Többtucatnyi csuklós busszal jár kevesebb

Az üggyel kapcsolatban megszólalt Vitézy Dávid is, aki felszólította Karácsony Gergelyt, hogy azonnal vonják vissza a járatritkításokat. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy senki nem értesítette előzetesen az utasokat. Vitézy azt is megjegyzi, hogy pont a város legzsúfoltabb, legfontosabb járatait ritkították a csúcsidőben:

Ilyenkor eleve nem a várakozási idő, hanem a kapacitás a fő szempont – többtucatnyi csuklós busszal jár kevesebb mától a városban az intézkedés nyomán.

Karácsony rajtuk spórol, és megsarcolja a BKK utasait 

Karácsony Gergely a megválasztása óta azt kommunikálja, hogy zöldebb Budapestre van szükség. Szerinte az autótulajdonosoknak a tömegközlekedésre kell váltaniuk, hogy ezzel is csökkentsék a belvárosi autóforgalmat. Érdekes módon azonban Karácsony politikája rendszerint szembe megy ezzel, a főpolgármester rendszerint spórol az utasokon vagy éppen megsarcolja őket. Lássunk pár példát:

  • 2021 augusztusában robbant a hír, hogy a koronavírus-járvány kellős közepén a BKK-automaták legalább 15 százalékát leszerelik;
  • Tavaly szeptemberben jelentősen emelték a BKK vonaljegyeinek, gyűjtőjegyeinek és fedélzeti vonaljegyeinek árát;
  • Tavaly júliustól újabb P+R parkolókat tettek fizetőssé;
  • Most péntektől pedig összesen 53 járat indulását ritkították a hétfői és pénteki csúcsidőben.

„Kommentálhatatlan, felháborító és gusztustalan”

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a BKK eljárása „kommentálhatatlan, felháborító és gusztustalan”, ahogy a ritkítás maga is. 

Szerintük éppen ezért fejeknek kell hullaniuk. 

Hogy a történteknek valóban lesz-e következményük, az rövidesen kiderül. Ami biztos: hétfő reggel is tömegek várhatók csúcsidőben a BKK járatain...





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás